İYİ Parti Doğanyurt’ta;

İYİ Parti Doğanyurt’ta

İYİ Parti Kastamonu İl Başkanı Ahmet Katar beraberindeki heyetle birlikte Doğanyurt ilçesini ziyaret etti.Doğanyurt'ta İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ahmet Katar, ilçe esnafını ve pazar yerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Doğanyurt'un ardından İnebolu ve Küre'de de ilçe teşkilatında buluşan Ahmet Katar, ziyaretleri sonrası değerlendirmelerde bulundu....

“BU YOL TAMAMLANDIĞINDA KASTAMONU DOĞANYURT ARASI 1 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEKTİR”

Doğanyurt ilçesindeki yol problemine değinen Katar; “Öncelikle tüm Doğanyurt'lu hemşerilerimize ilgilerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bizi bağırlarına bastılar, gönüllerini açtılar. Doğanyurt özelinde üstünde durmamız gereken en önemli konu yol meselesidir. Doğanyurt'un maalesef il merkezimiyle irtibati kopuktur. Bunun sebebi Doğanyurt Kastamonu arası İnebolu üzerinden yaklaşık 2,5 saat sürmektedir. Edindiğimiz bilgilere göre 2011 yılında Doğanyurt Şenpazar yoluna bağlanan, madenler güzergahında bulunan 27 km'lik yol yapımına başlanmış ve yol açılmış. Fakat bu yolun sadece 4 km'lik kısmı asfaltlanmış. 11 yıldır 23 km'lik kısmın asfatlanması tamamlanamamış. Bu yol tamamlandığı takdirde sadece Doğanyurt değil, Azdavay, Şenpazar ve Küre'nin yol güzergahında bulunan yaklaşık 40 köyü bu yoldan istifade edecek ve Kastamonu Doğanyurt arasi 1 saat 15 dakikaya düşecektir.

 Dolayısıyla Doğanyurt'un Kastamonu ile irtibatının sağlanabilmesi için bu yolun tamamlanmasını çok önemli görüyoruz. Bu zamana kadar yapılmamış olmasını, geciktirilmesini çok enteresan buluyorum.

Doğanyurt unutulmuş mu, cezalandırılıyor mu yoksa farklı rantlar mı söz konusu? Bu konunun da ayrıca araştırılmasında fayda var. Doğanyurt'un son 20 yılda nüfusunun yarıya düşme sebepleri gayet belli. Doğanyurt'lu hemşehrilerimizin bu yol ile ilgili beklentileri çok büyük. Kastamonu ile bağlarının sağlanabilmesi bu yolun bir anca önce tamamlanmasını istiyorlar. Biz milletimizin, vatandaşlarımızın sesiyiz. Bir sorun, bir problem varsa bunu dile getirmek bizim boynumunuzun borcudur” dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum