Bozkurt’ta 20 binden fazla kişiye yemek dağıttılar;

Bozkurt’ta 20 binden fazla kişiye yemek dağıttılar

EMNİYET Genel Müdürlüğü’nde (EGM) görevli aşçılar, sel afetinin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede selzede vatandaşlara ve görevlilere hizmet veriyor...

EMNİYET Genel Müdürlüğü’nde (EGM) görevli aşçılar, sel afetinin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede selzede vatandaşlara ve görevlilere hizmet veriyor. 11 Ağustos’ta yaşanan sel afetinin ardından aynı gece Bozkurt’a gönderilen ve hizmet vermeye başlayan EGM’de görevli aşçı Atilla Kozan ve Orhan Andı, bölgede ilk günden itibaren toplamda 20 bini aşan kişiye hizmet sundu. Yemeğinden aşuresine bölgedeki yemek hizmetine aksatmadan devam eden aşçılar, 24 gün süren Manavgat bölgesindeki görevlerinin ardından 1 haftalık dinlenme sonrası Bozkurt’a gelerek burada hizmetlerini sürdürdü. 2 ayı aşkın bir süredir afet bölgelerinde yemek hizmeti sunan Kozan ve Andı, görevlerinin zor olduğunu, ancak sonuna kadar ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

“YORULUYORUZ AMA GÖREVİMİZİN ÖNEMİNİN BİLİNCİNDEYİZ”

Sel felaketinin meydana geldiği 11 Ağustos günü gece saatleri itibariyle bölgeye geldiklerini belirten aşçı Atilla Kozan, şu ifadelere yer verdi; “Biz buraya gelmeden önce yangın bölgesi Manavgat’taydık. Yangın afeti olduğunda önce oraya gittik, orada afetzede vatandaşlara ve görevi personele yemek hizmeti sunduk. 24 gün oradaydık ve hizmetlerimizi sürdürdük. 1 hafta ara verdik sonra sel oldu ve buraya geldik. Yani 1 Ağustos’tan beri sürekli afet bölgelerindeyiz. Türkiye’de nerede yardım gerekiyorsa hemen oraya geliyoruz. Afetin meydana geldiği gün yani 11 Ağustos gecesi, Bozkurt’a geldik. İlk etapta burası felaketti. Afet gününden itibaren toplamda 20 binden fazla kişiye yemek dağıtımı gerçekleştirdik. İlk zamanlarda yoğunluk çok daha fazlaydı. Günde 3 bin kişiye kadar yemek veriyorduk. Ancak o yoğunluk azaldığı için yemek verdiğimiz kişi sayısı yavaş yavaş düşüyor. Şu anda sabahları 700 kişiye çorba veriyoruz. Öğlen 600, akşam da 450 kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz. Afet bölgelerinde imkanlar kısıtlı ve elimizdeki imkanlarla yetinmeye çalışıyoruz. Yoruluyoruz ama yapacak bir şey yok, sonuna kadar devam ediyoruz. Görevimizin öneminin bilincindeyiz. Nerede yardım gerekiyorsa bizler oradayız. Zevkle bu işi yapıyoruz” dedi. (Nihan Kıran / ÖZEL HABER)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum