Geleceğin futbolcuları için yoğun çaba;

Geleceğin futbolcuları için yoğun çaba

GMG Kastamonuspor’da alt yapı faaliyetleri hızla devam ediyor. GMG Kastamonuspor bu sezon U15, U17 ve U19 liglerinde mücadele edecek. U17 ve U19 ligleri 1-2 Ekim’de, U15 ligi ise 15-16 Ekim’de başlayacak....

Kastamonu futbolunun geleceği açısından önemli olan genç futbolcu yetiştirmeye özen gösteren GMG Kastamonuspor’da antrenman çalışmaları ve futbolcu taramaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

GMG Kastamonuspor’da hedef Kastamonu dışından Zonguldak, Karabük, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Van, Gaziantep gibi illerden oyuncuları altyapı bünyesine katarak A takıma ve Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecek nesiller yetiştirmek. İlçelerden de birçok sporcu yapılan taramalar sonucunda alt yapı bünyesine katıldı.

Dün gerçekleştirilen antrenman sonrası GMG Kastamonuspor U19 takımı antrenörü Murat Ekiz, alt yapı çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. GMG Kastamonuspor U19 takımı antrenörü Murat Ekiz, kısa sürede ciddi bir yapılanmaya girdiklerini ve eksikleri tespit ederek takıma yeni oyuncular kazandırdıklarını söyledi.

“HER SENE A TAKIMIMIZI YÜZDE 20 ALTYAPIDAN FİNANSE ETMEK İSTİYORUZ”

Antrenör Murat Ekiz yönetim desteğinin fazla olduğunu dile getirerek, “Altyapıda kısa sürede ciddi bir yapılanmaya girdik. Biz burada ilçelerimizde ve il dışında çalışmalar gerçekleştirdik. Özellikle U17 ve U19’da eksik bölgelerimizi tespit edip oyuncularımızı takımımıza ekledik. Bizim harekete geçmemizde kulübümüzün maddi ve manevi arkamızda durmasının çok büyük katkısı olmuştur. Onursal Başkanımız Cengiz Aygün, altyapıyla yakından ilgilenen Ali Aygün, Kulüp Başkanımız Burak İzbeli, yöneticilerimizden Barış Kılınçkıran ve yine altyapı oyuncularını hiçbir zaman yalnız bırakmayan Tolgahan Özcan’a çok teşekkür ediyoruz. Biz her sene A takımımızı yüzde 20 altyapıdan finanse etmek istiyoruz. Her yıl 2 oyuncumuzu A takım kadrosuna kazandırabilirsek bu hedefimizi tutturmuş oluruz. Bizde bu finansmanla altyapımızın giderlerini karşılarız” şeklinde konuştu

“ŞU ANKİ İMKANLARIMIZ BİRÇOK PROFESYONEL TAKIMDA OLMAYAN İMKANLAR”

Şu an alt yapıya verilen önem ve imkanların birçok profesyonel kulüpte olmadığını dile getiren Ekiz, “Seneye artık işimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü biz artık seçilen takım olacağız. Burada yaratmak istediğimiz hava şehre hatta şehir dışına ulaştı. Bizim konaklama, yemek, ulaşım problemimiz yok. Bunlar birçok profesyonel takımda olmayan imkanlar. Bunun farkındayız. Bu imkanlar futbolcuların kendilerini buraya ait hissetmesini sağlayacak. Biz 3 yıl sonra Türkiye’de altyapı konusunda çok farklı şeyler hissettiren bir takım haline geleceğiz. Biliyorum çok iddialı konuşuyorum. Ama birçok kulübün farklı bölgelerde yaptıklarını Batı Karadeniz Bölgesi’nde biz yapacağız. İlçelerimizde, diğer illerde taramalar yapıyoruz ama Kastamonu’da ki amatör kulüplerimizden de destek istiyoruz. Biz bir şey başaracaksak hep birlikte el ele başaracağız. Basamak basamak yukarıya tırmanmak istiyoruz. Kastamonu dışından Zonguldak, Karabük, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Van, Gaziantep gibi illerden oyuncularımız altyapıya katıldı. Yine bunun yanı sıra ilçelerimizden de birçok sporcumuzu yaptığımız taramalar sonucunda takımımıza kazandırdık” dedi.

“ÇOK HIZLI GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ”

U17 antrenörü Onur Beşel ise, “Ali Aygün burada olduğu zaman boyunca bizimle bire bir ilgilendi. Çok hızlı geri dönüşler alıyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Oyuncuları biz 15 günde taramaya kalktık. Yıl boyu bu yapılanma devam edecek ve biz daha sağlıklı işler yapacağız. Biz önce çıkıp şehrimizi temsil edeceğiz ama 2-3 yılda bu yapılanmamız daha sağlıklı bir şekilde oturacaktır” ifadelerine yer verdi.

Akademi Ligi’nde mücadele edecek U15, U17 ve U19 takımları alt yapı antrenörleri ise şu şekilde:

-Murat İkiz: U19

-Onur Beşel: U17

-Muhammet Cenk Sinanoğlu: U15

-Erdican Özdemir: U15

-Rıfad Yurtseven: U14

-ÖmerKüçükboz: U12-13

-Arda Günaydın: Kaleci antrenörü


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum