Veliler, seris ücretlerini değerlendirdi;

Veliler, seris ücretlerini değerlendirdi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına 1 hafta kaldı. Öğrenciler heyecanlı, veliler endişeli… Alışveriş filesini dolduramadan pazardan dönen vatandaş, bu ay çocuğunun okul masrafına yetişme telaşında. Vatandaşlar, okul masrafları için kafa yorarken, okul servis ücretlerine gelen zammı da kara kara düşünüyor. CNG Haber ekibi olarak vatandaşlara okul servis ücretlerine gelen zammı sorduk. Bakın neler söylediler. Detaylar haberimizde…...

“ÖNCEKİ YILLARA GÖRE ÇOK DAHA FAZLA”

Okul servis ücretlerinin önceki yıllara oranla daha fazl aolduğuna vurgu yapan Özlem Şabanoğlu da; “Ben Tosya yolunda oturuyorum, çocuğum oradan Kuzeyken'teki okula gidiyor. Ödediğimiz ücret bize göre çok fazla” diye konuştu.

“ÇOCUĞUMUZU MECBUREN KENDİMİZ OKULA BIRAKACAĞIZ”

Bir diğer vatandaş Umut Üfler ise;  “Bizler de veli olarak, ne yazık ki hesap kitap ediyoruz, ama  durum şu an içinden çıkılacak gibi değil. Allah herkese kolaylık versin. Servis ücretleri de yüksek ama onların da bir şeyi yok. Çünkü malum giderlerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Biz de çocuğumuzu mecburen kendimiz okula bırakacağız” ifadelerine yer verdi.

“ONLARIN DA GİDERLERİ, ÇOLUK ÇOCUKLARI VAR”

Okul servis ücretlerine gelen zam hakkında değerlendirmelerde bulunan veli Şevket Sabırlı;  “Ben servis ücretli konusunda servisçilere de bir şey demiyorum. Çünkü okul servisinin de belli bir maliyeti var, adam onu karşılayacak. Kendisi var, görevlisi var, biraz empati yapmak, onların yerine kendimizi koymak lazım. Onların da giderleri, çoluk çocukları var veya emeklidir geçinemiyor tekrar çalışıyor; bir şey diyemiyorum.Şu anda servis ücretlerinin net olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ama kesinlikle 500 TL'nin üzerinde olacaktır. Petrolün artmasından sonra fiyat arttı. Şu anda servisi sormadım. Çocuğum geçen sene gittiği servis ile bu sene de gidecek, daha okul başlamadığı için de sormadım” dedi.

 “HANGİ BİRİSİNİ ÖDEYELİM”

Bir servise 700 lira dediklerini ve bunun çok fazla olduğunu dile getiren veli Hatice Çetinyalçın ise;  “Çocuğumu artık kendimiz bırakacağız. Bir servis 700 lira diyorlar. Kıra mı ödeyelim, kiraları yüzde 100 artırdılar, doğal gaz mı ödeyelim, aidat mı ödeyelim ; yani hangi birisini ödeyelim.Okul masrafları anlamında kalemlerimiz küçülse bile onları değerlendirmeye çalışıyoruz. Ama hep yeni ürün çıkıyor, biz alamıyoruz” dedi.  (Banu Türkmenoğlu/Özgür Kaya)



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum