Hançerlioğulları’na, TFD’den onur ödülü;

Hançerlioğulları’na, TFD’den onur ödülü

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aybaba Hançerlioğulları’na, Türk Fizik Derneği (TFD) tarafından 2022 yılı onur ödülü verildi....

31 Ağustos- 4 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türk Fizik Derneği 38. Uluslararası Fizik Kongresi’nin açılışı, Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türk Fizik Derneği Uluslararası Fizik Kongresi’nin ilk gününde gerçekleştirilen açılış töreni ve konuşmaların ardından yapılan ödül töreni ile 2022 yılı Türk Fizik Derneği Ödülleri sahiplerini buldu. Türk Fizik Derneği tarafından her yıl fizik alanında yaptığı çalışmalar ve hizmetler, bilimsel araştırmalar ile destek verenlere verilen onur ödülü, 2022 yılında 14 bilim insanına takdim edildi. Onur Ödülü almaya hak kazanan 14 bilim insanı içerisinde yer alan Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aybaba Hançerlioğulları, ödülünü Türk Fizik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş’un elinden aldı.

Ödül töreninin ardından yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilen kongreye dünyanın farklı ülkelerinden çağrılı konuşmacılar ve bilim insanları katıldı. Kongrede aynı zamanda Danışma Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Aybaba Hançerlioğulları, Nükleer Fizik alanında da sözlü bir bildiri sundu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum