“Merkez ilçede üye sayımız 25 bini aştı”;

“Merkez ilçede üye sayımız 25 bini aştı”

Kastamonu AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, Bir Yıllık Değerlendirme Toplantısını Kebeci Restoran’da gerçekleştirdi....

Basın mensuplarıyla toplantıda bir araya gelen AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Merkez İlçede üye sayısının 25 bini aştığını dile getirdi. Güzel açıklamasında;“İlimizde üye çalışmalarına hız verilmiş ve merkez ilçe üye sayımız 25 bin üyenin üzerine çıkarılmıştır. İlimiz için her şeyin en iyisini yapmak gayesi ile hareket ediyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile, göz aydınlığımız gençlerimiz ile el ele kol kola 2023 hedeflerimize yılmadan yorulmadan koşacağız. Kastamonumuz her şeyin en iyisini hak ediyor” ifadelerine yer verdi.


GÜZEL; “SON BİR YIL İÇERİSİNDE 1.200 ÜZERİNDE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİK”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Bir Yıllık Faaliyet Değerlendirme Toplantısı düzenledi. Merkez İlçe Bşakanı Güzel açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kastamonu da siyasete yeni bir soluk katmak ve siyasete uzak veya yakın tüm vatandaşlarımızı kucaklamak adına gecemizi gündüzümüze katarak 1 yıl gibi bir süreyi daha  geride bıraktık. Son bir yıl içersinde bin 200’ün üzerinde Kastamonu İl Merkezinde ziyaretlerimiz olmuştur. Teşkilatımız içersinde önceki dönemlerde görev almış tüm kademelerdeki teşkilat mensuplarımız ziyaret edilmiş Vefa Toplantıları adı altında geçmiş dönemde Merkez İlçe Başkanlığı, Kadın ve Gençlik kollarımızda görev almış arkadaşlarımız ile farklı zamanlarda 3 toplantı yapılmıştır. Teşkilatımıza emek veren, gece gündüz aynı dava için mücadele eden kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmadığımızı yine onlarla aynı aşkla çalışmaya devam edeceğimizi bu toplantılarımız ile vurguladık.  Kastamonu İl Müdürlüklerinde görev yapan bütün İl Müdürlerimiz ziyaret edilmiş, çalışmalarında Kastamonu özelinde azami gayret sarfetmeleri talep edilmiş ve bu hususta da her zaman yanlarında olduğumuz beyan edilmiştir. Kastamonu İlimizde bulunan bütün Sivil Toplum Kuruluşları Ziyaret edilmiş STK başkanları ile koordineli şekilde çalışmalarına destek olunacağı sözü verilmiştir. Bunun dışında STK larımızın kongrelerine katılım sağlanmış ve coşkularına ortak olunmuştur. Kastamonu’da bulunan tüm orta okullarımız ziyaret edilmiş müdür, idareci ve öğretmenleri ile okulların ihtiyaç ve talepleri noktasında bilgi alınıp gerekli çalışmalar yapılmıştır. Özellikle öğretmen ve idarecilerimizin eğitim öğretim yılı içersinde verdikleri üstün mücadele ve gayretten dolayı teşekkürlerimiz iletilmiştir. LGS sınavı sebebiyle okullarımızın başarıları takip edilmiş ve bu süreçte hem öğrencilerimize hem de velilerimize takdirlerimiz iletilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yenilenen ve veya güçlendirmeleri gerçekleştirilen okul binalarımız yerinde görülmüştür. Amacımız  öğretmen ve öğrencilerimizin eğitim öğretim hakkından en azami ölçüde ve en iyi şartlarda yararlanmalarını sağlamaktır.”

“20 MAHALLEMİZDEKİ COŞKU AK KADROLARIMIZIN HEYECANINI PERÇİNLEMİŞTİR”

Kastamonu’nun 20 mahallesinde Danışma Meclis Toplantılarının yapıldığını belirteen Güzel;  “Kastamonu’muzun 20 Mahallesinde Mahalle Başkanlarımız ve Mahalle Koordinatörlerimiz koordinesinde, İl Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, Mahalle Teşkilatlarımız, üyelerimiz ve mahallelilerimizin katılımlarıyla Danışma Meclisi Toplantıları düzenlenmiş, teşkilatımızın ve mahallelilerimizin etkin katılımlarıyla verimli sonuçlar elde edilmiştir. Bu sayede Milletvekilimize, İl Başkanımıza ve bizlere ulaşılabilirlik noktasında vatandaşlarımızın talepleri bizatihi yerinde dinlenmiş ve çözüm odaklı siyasetin gereği yerine getirilmiştir. 20 Mahallemizdeki milletimizin coşkusu ve teveccühü çalışma azmimizi ve millete hizmetkar olanAK Kadrolarımızın heyecanını perçinlemiştir. Devlet kurumlarımız olan Teiaş, DSİ, Özel İdare, Orman Bölge Müdürlüğü, Şeker Fabrikası, Eğitim Araştırma Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan kurum personellerimiz ziyaret edilmiş bu çerçevede kendilerinin tarafımıza ilettiği talepler not alınarak ilgili birimlerimize iletilmiştir. Mahalle Başkanlarımız ve yönetimleri ile istişare toplantıları yapılarak yönetim kadrolarımıza yeni isimler dahil edilerek dinamizm kazandırılmış yeni üye çalışmalarına hız verilmiştir” dedi.

“HALKIMIZIN PROBLEMLERİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN YAPTIĞIMIZ BU TOPLANTILARIMIZ, MUHTARLARIMIZDAN BÜYÜK TAKDİR GÖRDÜ”

Kastamonu Merkez’de bulunan 177 köyün muhtarları ile 7 kez istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Güzel; “Kastamonu Merkez İlçemiz 177 merkez köye hitap etmektedir. İş bu sebeple Subaşı- Kırcalar- Şeker Bölgesi, Kuzyaka Araç Yolu, Akkaya ve Kaşçılar Bölgesinde bulunan 177 köyümüzün muhtarları ile İl Başkanlığımız koordinesinde 7 sefer de istişare toplantısı düzenlenmiştir. Muhtarlarımızın talep ve istekleri Milletvekilimiz, İl Başkanımız ve İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinin de katıldığı bu toplantılarda ele alınarak buna göre çalışmalar koordine edilmiştir. Kastamonu coğrafyası itibariyle köyleri de çok olan bir ilimizdir. Muhtarlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi ve köylerde yaşayan halkımızın problemlerinin çözümü noktasında yapmış olduğumuz bu toplantılarımız muhtarlarımız tarafından büyük takdir görmüştür” dedi.

“MERKEZ İLÇE ÜYE SAYIMIZ 25 BİN ÜYENİN ÜZERİNE ÇIKARILMIŞTIR”

Merkez ilçede üye sayısının 25 bine çıktığını vurgulayan Güzel, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kastamonu’muzun 20 mahallesinde Genel Merkezimizin Yüz Yüze Yüz Gün programı çerçevesinde mahalle teşkilatlarımızın ve yönetim kurulumuzun katılımlarıyla esnaf ziyaretleri başlatılmış bu çerçevede 800’ün üzerinde esnafımız ziyaret edilerek toplamda 2 bin hemşehrimiz ile birebir iletişim kurulmuştur. Haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarımız yapılarak yönetim kurulu üyelerimize verilen görevler ve yaptıkları çalışmalar hakkında istişareler yürütülmüş ve bu yönde de çalışmalara devam edilmiştir. Genel Merkezimiz tarafından yapılan çalışmalara ek olarak ilimizde üye çalışmalarına hız verilmiş ve merkez ilçe üye sayımız 25 bin üyenin üzerine çıkarılmıştır. Özellikle gençlerimiz ve kadınlarımızın teşkilatımıza güç vermesi amaçlanmıştır.”

“RAMAZAN AYINDA TOPLAMDA 6 BİN VATANDAŞIMIZ İLE BİREBİR TEMAS KURULMUŞTUR”

Ramazan ayında yapılan çalışmaları da anlatan Güzel; “Ramazan ayında Merkez İlçe Başkanlığımız tarafından organize edilen ve İl Başkanlığımız, Kadın ve Gençlik Kollarımızın da destek verdiği çok büyük çaplı çalışma başlatılmış, bu hususta Ramazan Ayının her günü bir mahallemizde en az 15 ihtiyaç sahibi ailemize iftarlıkları götürülmüş, teşkilatımız ile mahallelimiz birlikte iftarlarını açarak manevi iklimi birlikte teneffüs etmenin güzelliğini yaşamışlardır. Yine bu çerçevede ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bizlere emanet edilen zekatların ulaştırılması sağlanmıştır. Yine aynı şekilde her akşam bir merkez köyümüzde hemşehrilerimiz ile birlikte iftar edilmiş, teravih namazları sonrasında çevre köylerden de gelen vatandaşlarımız ile hasbihal edilmiş ve bizlerden olan talepleri ve tavsiyeleri not edilerek ilgili birimlerimize çözüm anlamında iletilmiştir. Bereket iklimini hemşehrilerimiz ile birlikte yaşadığımız Ramazan ayında toplamda 6 bin vatandaşımız ile birebir temas kurulmuştur.İlimize gelen Bakanlarımız ile ilimiz esnaf çiftçi ve diğer sektörlerdeki talepler hususunda istişare toplantıları yapılarak talepler direkt olarak muhataplarına aktarılmıştır. Bu hususta Genel Merkezimize gönderilen raporlardaki hususların çözümüne yönelik adım atılması sağlanmıştır. Çiftçilerimizin ekonomik dalgalanmalardan en az şekilde etkilenmeleri amacıyla ürün fiyatlarının çiftçilerimiz lehine düzenlenmesine ön ayak olunmuştur. Merkez İlçe Başkanlığı olarak sosyal sorumluluk projelerine destek verilmiş özellikle pandemi döneminde azalan kan stoklarına dikkat çekmek amacıyla Merkez İlçe Yönetim ve Mahalle Yönetimlerimiz ile birlikte 2 sefer kan bağış organizasyonu düzenlenmiştir. Cuma programları düzenlenerek her hafta farklı bir merkez köyümüzde Cuma namazı kılınarak, namaz öncesi ve sonrasında köydeki hemşehrilerimiz ile bir araya gelinmiş istek ve taleplerinin çözümü noktasında çalışmalar yapılmıştır. Toplamda 1 yıl içersinde 177 merkez köyümüzün 63’ü Ramazan ayı da dahil olmak üzere ziyaret edilmiştir” dedi.

 

“ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞI BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTİRECEK”

Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, bir yıllık değerlendirmesinin ardından şu ifadelere yer verdi; “Amacımız önümüzdeki dönem boyunca da çalışmalarımıza gece gündüz demeden fedakarane bir şekilde devam etmektir. Pandemi dönemi sonrasının bir çok ülkeyi ekonomik olarak çok daha fazla etkilediği bir dönemde Türkiye olarak bu durumdan bizler de etkilendik. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi ülkemiz bu ekonomik türbülanstan da en az hasarla çıkmayı başaracaktır. Buna yönelik Ocak ve Temmuz ayında memur, işçi ve emeklilerimize yönelik maaş iyileştirmeleri, fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik çalışmalar, enflasyonla mücadelede atılan adımlar vatandaşımızı ekonomik anlamda rahatlatmaktadır. 2023 ile birlikte meyvalarını almaya başlayacağımız çalışmalarımızdan en önemlilerinden biri de Türkiye’nin kendi doğalgazını kullanmaya başlayacak olmasıdır. Normal şartlarda bulunan doğalgazın çıkarılıp kullanılabilir hale gelmesi için en az 8 sene gibi bir süre geçmesi gerekirken, ilgili bakanlıklarımızın üstün gayretleri ile 4 sene gibi bir sürede kendi doğalgazımızı kullanabilir hale geleceğiz. Avrupa şimdiden gaz sıkıntılar sebebiyle kara kara düşünürken, Almanya 2 aylık doğalgazımız kaldı diye açıklama yaparken Türkiyemizin enerji alanında dışa bağımlılığını yüzde 50 oranında düşüreceği bu büyük atılımlar hem bizlere hem de milletimize en güzel armağanımızdır. Akkuyu Nükleer Santralinin ilk biriminin 2023 te faaliyete geçmesiyle elektrik üretiminde de dünyada sayılı ülkeler arasına gireceğiz. Enerjide dışa bağımlılığı büyük ölçüde bitirecek olan bu adımlarla vatandaşlarımızın müreffehlik düzeyini ve ülkemizin diğer devletler nezdindeki saygın yerini daha da yukarılara taşıyoruz, taşıyacağız. 20 yıllık emek ve mücadele ülkemizin güzel insanları içindir. Vatandaşımız her konuda müsterih olsun. Artık üreten üreterek büyüyen bir Türkiye var. Dünyanın savaş halindeki iki devletini ülkemizde bir araya getirdik. Bunun en önemli sonucu olarak da Dünyanın krize sürüklendiği tahıl krizini biz sona erdirdik. Dış politikamızla, savunma politikamızla, tarım politikamızla her alanda eskisinden çok daha güçlü bir ülkeyiz.

“2023 HEDEFLERİMİZE YILMADAN YORULMADAN KOŞACAĞIZ”

AK Parti olarak milletinin refahı için 20 yıldır çalıştıklarını dile getiren Akif Güzel, son olarak şu ifadelere yer verdi; “Sadece kendimiz ile yarışıyoruz. İlimiz için her şeyin en iyisini yapmak gayesi ile hareket ediyoruz. Buradaki çalışmalarda bizlerin yanında olan Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanına ve Merkez İlçe Başkanına da teşekkür ediyorum. Kastamonu’yu bir turizm başkenti yapmak, ilimizin tarihi ve turistik tüm potansiyelini her alanda ortaya çıkarmak, sanayi ve teknoloji alanında ilimizi hatrı sayılır bir yere getirmek, daha yaşanılır bir Kastamonu için durmadan koşturmak bizlerin gayesidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ile, göz aydınlığımız gençlerimiz ile el ele kol kola 2023 hedeflerimize yılmadan yorulmadan koşacağız. Kastamonumuz her şeyin en iyisini hak ediyor.” (Banu Türkmenoğlu/Özgür Kaya)

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum