Güzellik salonları tıbbi işlem yapamayacak;

Güzellik salonları tıbbi işlem yapamayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeye göre, atık arıtan sanayi tesislerinin etrafına sağlık koruma bandı çekilmesi de zorunlu olacak. Güzellik salonlarında ise artık tıbbi işlem yapılamayacak....

Güzellik salonlarından, atık işleme sanayi tesislerine, kuyumculardan özel spor salonlarına…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre; güzellik salonlarında artık hiçbir tıbbi işlem yapılamayacak. Kalıcı makyaj ise mevzuata uygun işlemler arasında yer alacak.

Tüy alma işleminde kullanılan lazer epilasyon cihazlarına enerji sınırı getirilecek. Güzellik salonları, her yıl iki kez denetlenecek, kurallara uymayanlar, 15 güne kadar kapatma ve 581 lira idari para cezası ile karşılaşacak.

ATIK İŞLEME SANAYİ TESİSLERİ, SAĞLIK KORUMA BANDI ÇEKMEK ZORUNDA OLACAK

Atık işleme sanayi tesislerinin etrafına, sağlık koruma bandı çekilecek. Bu düzenlemeden katı atık ara transfer istasyonları, atık su arıtma gibi tesisler etkilenecek.

Tehlikeli, tehlikesiz ve özel işleme tabii atıkların geri kazanım tesisleri de bu düzenlemeye uyacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum