97. yıl çoşkusu;

97. yıl çoşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 97’nci yıl dönümü meydanda gerçekleştirilen etkinliklerle başladı....

Yapılan etkinlikler kapsamında Olukbaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüşü gerçekleştirildi. AkabindeCumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, halk oyunları gösterisi ve Atatürk’ün Kastamonu fotoğrafları sergisi açılışı yapıldı.

Yapılan törene, Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, kurum müdürleri ve amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇAKIR: “ATATÜRK’ÜN 97 YIL ÖNCEKİ GELİŞİNDE KARŞILANDIĞI NOKTADA BULUŞTUK”

Günün anlam ve önemine kısaca değinen Vali Avni Çakır, kısa bir pandemi arası sonrası sonrası yeniden etkinliklerin başladığını dile getirdi. Çakır yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Bugün 23 Ağustos, Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin 972nci yıldönümü. 1925 yılının 23 Ağustos gününde Atatürk’ün en uzun Anadolu ziyaretlerinden bir tanesi olan Kastamonu ziyareti gerçekleşti. Burada 8 gece kaldı. O zamanki ilçelerimizin tamamına yakınını gezdi. Her yıl 23 Ağustos’ta Atatürk’ün Kastamonu’ya geliş günü düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Etkinliklerin bir kısmı Kastamonu’da bir kısmı da ziyaret ettiği ilçelerde gerçekleşiyor. Atatürk bu Şapka İnkılabını ilimizde gerçekleştirmişti o yüzden de bu anlamda bu ziyarette son derece önemli. Pandemiden dolayı 2 sene ara vermiştik, bu sene nispeten pandemi şartlarının iyileşmesiyle beraber Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişini bir takım etkinliklerle kutluyoruz. Bugün Olukbaşı mevkiinde Atatürk’ün aynı 97 yıl önceki gelişinde karşılandığı noktada buluştuk. Kastamonu’daki her kademede ki insanımızla, gençlerimizle, öğrencilerimizle buluştuk, oradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek buradaki törenle ilk aşamayı bitirdik. Kastamonu insanı her zaman devletini milletinin yanında olmuş milli mücadelede çok büyük kahramanlıklara imza atmış. Dolayısıyla İstiklal savaşının başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i bağrına basmış, sevgisi azalmadan artarak devam ediyor bizlerde hem kamu görevlileri hem de Kastamonulular olarak onun ve aziz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da aynı çoşkuyla bu etkinlikler devam edecek” ifadelerine yer verdi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum