“Bu derneği Kuzeykent’e miras bırakalım”;

“Bu derneği Kuzeykent’e miras bırakalım”

Kuzeykent Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce tanıtım, tanışma ve istişare toplantısı Belediye Başkanlığı Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kuzeykent Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Çölez, yaptığı açıklamada; “Bu derneği mahallenin tamamına hitap edecek şekilde canlandıralım, hep birlikte bu derneği Kuzeykent’e miras bırakalım” ifadelerine yer verdi....

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda Kuzeykent Mahallesi Muhtarı ve Kuzeykent Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Çölez, açıklamalarda bulundu.  Çölez, toplantının amacının muhtarlık ile birlikte ortak çalışma prensibine sahip olacak derneği tanıtmak ve ilimize bir miras bırakmak gayesi taşıdığını söyledi.


“BU BENİM 4 SENEDİR HAYALİM"

Kuzeykent Mahallesi’nin geçmiş yıllarda çeşitli işletmelerin ve resmi kurumların kooperatif kurarak ev sahibi olabildiği, il merkezine uzak bir yerde konumlandığından bahseden Çölez; “Dönemin Belediye Başkanı Ali Köse’nin çizmiş olduğu bir Kuzeykent vardı ortada ve bu çok şahane bir şeydi fakat gün geçtikçe alanlarımızın yapılaştığını, yeşil alanlarımızın farklı şekilde değerlendirildiğini gördük. Buna rağmen Kuzeykent Mahallesi halen Kastamonu’nun en yaşanabilir, en güzel mahallelerinden bir tanesi. Resmi kurumların yüzde 70’i Kuzeykent Mahallesi’nde bulunup Kastamonu’ya hizmet vermektedir. 2006-2007 yıllarında rahmetli Mehmet Hoca vardı, birçok kişi onu bağlama ustası olarak bilir. Muhtar adaylığı zamanında Kuzeykent’te bir danışma meclisi kurma projesi vardı. 2019 yılına geline kadar Kuzeykent’te siyasal süreçler dışından bir danışma meclisi kurulmadı. 2019 yılıyla beraber Mehmet Hoca’mızın bu projesini aldık. Bu benim 4 senedir hayalim” diye konuştu.

İNSANLARI BİR ARAYA GETİRMEK İÇİN DERNEĞİ KURDUK"

Öğrenciler ile birlikte Kuzeykent’in 45 bine yakın bir nüfusu barındırdığını belirten Çölez; “Ramazan’da ve yıl içinde kumanyada binlerin üzerine çıktık. 11 Ağustos’ta Bozkurt’ta gerçekleşen sel felaketinde de ciddi yardımlar oldu; 50’ye yakın kamyon su, gıda ve eşyaları Kuzeykent’teki siz güzel insanlar sağladınız. O gün Kuzeykent’te ciddi bir ekibin olduğunu ve afet ve acil durumlarda bu insanları bir araya getirmek için hayalini kurduğumuz derneği kurduk. Bozkurt ile birlikte şunu gördük, o güne kadar kendi mahallemizdeki insanlara yardım etmeye çalışıyorduk ve Kuzeykent’in sadece şahsına münhasır bir mahalle olmadığını, ihtiyaç sahiplerinin her yerde bulabileceği, ulaşabileceği bir mahalle. Bu dinamizmi kullanmamız gerekiyordu. Bugün, Kuzeykent Mahallesi Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 7 kişinin bir araya gelmesiyle kurduğumuz derneğin, ilk mahalle toplantısını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“KUZEYKENT’E MİRAS BIRAKALIM”

İlk olarak ilimizin kültürünü tanıtacaklarını dile getiren Çölez; “Kastamonu Üniversite’sinde okuyanları bu topluluğun çatısı altında birleştirmek için ve il dışından gelen arkadaşlara bu şehri hep birlikte tanıtmak adına Aleyna Göktaş liselerde, Eren Sivri ise üniversitelerde topluluk kuracak ve başkanı olacak. Gençliğim hasebiyle değer verdiğim bir proje. Sizler de bizlerin büyükleri olmanız ve evlatlarınıza verdiğiniz kıymetle bu projeye sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bunun için konu komşunuzdan ve Kastamonu Üniversitesi’nde okuduğunu bildiğiniz öğrenci arkadaşları derneğimizle tanıştırın. Derneğimizde kadın sayımız her geçen gün artıyor, 20 tane kadın üyemiz var. Depomuzdaki düzenlemeler ve daha birçok şeyde kadınlarımızın desteği ile beraber çalışmalarımız daha düzenli bir hale geldi. Bu derneği mahallenin tamamına hitap edecek şekilde canlandıralım, hep birlikte bu derneği Kuzeykent’e miras bırakalım” diye konuştu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE HİTAP EDECEK HİZMET ALANI BURADA"

Çölez, üç aylık bir süreçte 150 üye sayısına ulaştıklarının bilgisin vererek; “Burada üyelerin üzerine düşen görev ve sorumluluklar noktasında WhatsApp’tan grup kurduk, vakti müsait olanlara ‘Hadi buyurun eşya taşıyoruz, kumanya dağıtıyoruz’ diyoruz. Hedeflerimiz arasında kültürel geziler var ve bu kültürel gezileri mutlaka; Çanakkale’ye, İzmir’e, Nevşehir’e de gerçekleştireceğiz. Önceliğimiz ama 19 Eylül’de Kastamonu Üniversitesi’nde stant kurarak Kastamonu’ya gelen gençlerimizi biz de Kuzeykent olarak karşılamak istiyoruz çünkü onlara hitap edecek hizmet alanı burada. Kafelerimiz, aile sağlık ocağımız, esnaflarımız, sosyalleşecek alanlarımız burada mevcut. Üniversite öğrencilerine Kastamonu’yu ilk tanıtan biz olmak istiyoruz. Bunun için evlatlarınızı Aleyna ve Eren arkadaşımızla tanıştırın, bu gençlik Kastamonu’ya şimdiden daha farklı bir şekilde sahip çıkmaya başlasın ve biz de bunun ateşini yakmış olalım” şeklinde konuştu.

“KİŞİYLE BİRLİKTE GÜVENLİ BİR SİSTEM OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK"

Dernek olarak 20 liralık bir aidat aldıklarını ve bunun bir havuz sistemi olduğunun altını çizen Çölez; “Parasal işlerden sorumlu olarak dernek yönetim kurulu kararıyla görevlendirilmiş Murat Keçe ve Turhan Bulut Beyefendiler var. İki kişiyle birlikte güvenli bir sistem oluşturmaya çalıştık. Bu 20 liralar bir havuz. Biz aidat olarak bu parayı alıyoruz, siz bunu sadaka olarak değerlendirin. Buradaki gayemiz bu küçük 20 liralar ile ihtiyaç sahibi ailelerimize bir havuz oluşturalım. Bu havuz her sene Ramazan’da ihtiyaç sahibi ailelere, yıl içinde okuyan öğrencilere bir burs ve kumanya ve farklı bir yardım olarak dönsün arzusundayız. Bu 20 liralar hiçbir şekilde derneğin bir faaliyetinde kullanılmıyor, tüzüğümüzde de bu mevcut. Bu toplanan aidatlar sadece ihtiyaç sahipleriyle buluşacak” dedi.

DERNEĞİMİZE ÜYE YAPIP ONLARIN BU İNDİRİMLERDEN FAYDALANMASINI SAĞLAMAKTIR

Çeşitli işletmeler ile indirim protokolü imzaladıklarını söyleyen Çölez; “Dernek olarak bu şekilde bir indirimin peşinde koşmamızın amacı da ihtiyaç sahibi aileleri derneğimize üye yapıp onların bu indirimlerden faydalanmasını sağlamaktır. Bu konuda da sağ olsun 16-17 esnafımız minimum yüzde 3’ten, yüzde 25’e kadar indirim yaptılar. İndirim yapan esnaflar arasında kırtasiye, çiçekçi, oto yıkama, ayakkabıcı gibi birçok esnaf var. Derneğimizdeki siz değerli üyelerin gücüyle birlikte mahallemizdeki 125 ihtiyaç sahibi aileye yıl içinde belki hepsine kumanya yetiremesek bile bu indirimlerin sayesinde bir nebze de olsa onların yanında olmuş oluyoruz” diye konuştu.

“TOPLANTILAR 40 GÜNDE BİR TEKRAR EDİLECEK”

Toplantıların 40 günde bir tekrar edileceğinin bilgisini veren Çölez; “Kastamonu’da Halk Toplantısı diye bir şey var. 4 senedir katılıyorum daha halktan zorla götürdüklerimin dışında kimseyi görmedim. Arzu ediyoruz ki kendi mahallemizde en azından bunun yapısını oluşturarak, burada topladığımız çalışmaları orada da arz edelim. Önümüzdeki toplantıyla birlikte bilgisayar başında bir arkadaşımız olacak ve Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni kullanarak sizin burada arz etmiş olduğunuz kanalizasyonundan tutun, yolunuza varana kadar bunlar anında dilekçe halinde sizlere takip numarasıyla birlikte verilebilecek. Bir sonraki 40 günde ise gelen cevaplar burada karşılıklı olarak istişare edilecek” dedi.

“HERKES TANIDIĞI GENÇLERE DERNEĞİMİZİ SÖYLERSE SESİMİZ DAHA ÇOK DUYULUR”

Derneğin Gençler Birliği Başkanı Eren Sivri ise Halk Eğitim ile müşterek bir şekilde kurs açmayı planladıklarını ve kendi içlerinde de bir kulüp oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayarak; “Böylelikle derneğimizin faaliyetlerini ve dinamizmini arttırmayı düşünüyoruz.  Herkes tanıdığı gençlere derneğimizi söylerse yarın bir gün bir işi yapmaya yeltenirsek bunu başarma oranımız artar ve sesimiz daha çok duyulur. Bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcıların talep ve önerileri dinlenip hatıra fotoğrafı çekildi.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum