Duvar Bahçe, şehre yeni bir görünüm kazandırdı;

Duvar Bahçe, şehre yeni bir görünüm kazandırdı

Salı pazarı mevkiinde Peyzaj Yüksek Mimarı tarafından projelendirilen Kastamonu Belediyesi tarafından yapılan Duvar Bahçe Projesi göz kamaştırıyor. Şehre adeta yeni bir görünüm kazandıran Duvar Bahçe Projesi vatandaşlar tarafından ilgi ve beğeniyle karşılanırken, projenin mimarı Peyzaj Yüksek Mimarı Meryem Kocaoğlu projenin gelişim sürecini anlattı....

KOCAOĞLU: “ÇIKIŞ NOKTAM, FARKINDALIK OLUŞTURARAK İŞLEVSEL VE ESTETİK BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ SUNMAKTI”


Peyzaj Yüksek Mimarı Meryem Kocaoğlu, Duvar Bahşe Projesi’yle ilgili nelerden faydalandığından ve çıkış noktasının ne olduğundan bahsetti. Kocaoğlu, farklı içerikteki pano tasarımları ile etkili bir çalışma hazırlamaya özen gösterdiğini dile getirerek; “Bireysel yaşam alanlarımızın dışında toplum olarak kullanılan genel yaşam alanlarında peyzaj etkisini daha çok kültürel etkileşimler, teknik ve teknolojik gelişmeler ile gelişmiş; insanların içinde bulunduğu kültüre ait unsurlar şekillendirmeye devam etmektedir. Şehrimizin önemli ulaşım ağlarından biri olan bu bölgede yapılan duvar tasarımı projemde çıkış noktam, yaşadığımız bölgenin yerel kimliğine, dokusuna ve yaşam tarzına dair farkındalık oluşturarak işlevsel ve estetik bir çözüm önerisi sunmak idi. Duvar tasarımı yaparken önemli kriter olarak şehrin karakterine uygun renk ve formları kullanarak ahşap, bitki ve ilimize ait tarihi yada güncel görsellerden faydalandım. Bu şekilde karakterleri birbirinden farklı içerikteki pano tasarımları ile etkili bir çalışma hazırlamaya özen gösterdim. Uygulaması tamamlanan bu duvar nitelik kazanarak yaşayan bir duvara dönüşerek, çevrede yaşayan insanlar için hem estetik, hem görsel hem de işlevsel bir hal almıştır”dedi.

“PEYZAJ ETKİSİNİ DAHA ÇOK GÖRDÜĞÜMÜZ VE HİSSETTİĞİMİZ KÜLTÜREL GELİŞİMİN OLUŞMASI HEDEFLENMELİ”

Kocaoğlu, Kastamonu Belediyesi’ne de teşekkür ederek açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Kendi adıma projemin hayata geçmesini sağlamış olan Kastamonu Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Umarım yaptığımız projeler hayata geçmeye devam eder ve bende ilimizin, ilçelerimizin ve bölgemizin güzelleşmesine katkıda bulunmaya devam etme olanağı bulurum. Yaşadığımız alanlarda mimari ile iç içe geçmiş yeşil alan tasarımlarının bütünleşmesi sağlanarak peyzaj etkisini daha çok gördüğümüz ve hissettiğimiz kültürel gelişimin oluşması hedeflenmelidir.”



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum