Geleneksel at yarışları nefes kesti;

Geleneksel at yarışları nefes kesti

Taşköprü ilçesinde 34.’sü düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Geleneksel Rahvan, Safkan Arap ve İngiliz At Yarışları düzenlendi....

13 kategoride yapılan at yarışlarına Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör,Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, MHP İl Başkanı Emin Çınar, MHP İlçe Başkanı Rıdvan Uçar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, festivalin oldukça coşkulu geçtiğini ve ata sporu olan at yarışlarının da daha iyi konuma gelmesi için yıllardır Taşköprü’de geleneksel hale gelen organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İlk kez tarihi savaş sanatları gösterilerinin yapıldığı programda daha sonra Geleneksel Rahvan At Yarışları ile Arap ve İngiliz At Yarışları gerçekleşti.

DERECEYE GİRENLERE KUPA VE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışların sonunda 2022 Yılı Sarımsak Festivali’nin Yarış Ağası ise Kayalar Medya A.Ş sahibi Serkan Kaya oldu.  Vatandaşların yoğun ilgisi altında düzenlen Rahvan, Safkan Arap ve İngiliz At Yarışlarında dereceye giren atlar ve jokeyler alkış topladı. Yarışlarda Safkan İngiliz A grubun da Özgür Akkaya’nın atı birinci olurken, B grubunda ise Yüksel Kırık’ın atı birinci oldu. Birinci olan ve yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal ve Belediye Başkanı Abdullah Çatal tarafından plaket , dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağı ve çeşitli ödüller verildi. 



Kaynak: Taşköprü Postası

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum