ÖZGÜDER 1 yaşında;

ÖZGÜDER 1 yaşında

18 Ağustos 2021 tarihinde Özel Güvenlik Görevlilerinin bir araya gelerek Kastamonu Merkez’de faaliyet gösterdikleri Özel Güvenlik Görevlileri Derneği (ÖZGÜDER) birinci yılını kutluyor....

Resmi olarak 31 Ağustos 2021 tarihinde Kastamonu Valiliği Sivil Toplum İl Müdürlüğünde kuruluşu tamamlanan Özel Güvenlik Görevlileri Derneği, 1’nci yılını Kebeci Restoran’da düzenlediği kahvaltı programıyla kutladı.

KENDİRCİ; “ÇOK GÜZEL İŞLER BAŞARDIĞIMIZA İNANIYORUM”

Özel Güvenlik Görevlileri Derneği Yönetim Kurulu başkanı Burhan Kendirci, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “Türkiye’de sayılı özel güvenlik derneklerinden olan Derneğimiz birinci senesini doldurmasından dolayı çok mutluyuz. Özel Güvenlik işçisi kardeşlerimiz ile çıkmış olduğumuz bu yolda bir sene içerisinde çok güzel işler başardığımıza inanıyorum. Teşkilatımızın her gün büyümeye devam etmesi yönetimimizin iyi ve güzel işler başarmasından kaynaklandığını düşünüyorum.”

“BİR YILDA 120 ÜYEYE ULAŞTIK”

Üye sayısı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Kendirci; “Her ay yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda bizlere gelen üyelik başvurularını değerlendirerek kayıtlarını yapmaya devam ediyoruz. 2022 yılı ağustos ayı itibariyle 120 resmi üyemiz var ve üyelik başvurularımız her gün gelmeye devam ediyor.Üyelerimiz meslektaşlarımız için güzel projeler aktiviteler yapıyor ve yapmaya devam ediyoruz.Her Pazar saat 21.00 de Hüsnü Tandoğan spor salonunda üyelerimiz için ücretsiz voleybol etkinliğine başladık. İlerleyen günlerde İnşallah üyelerimiz ve aileleri için tiyatro ve bir gezi programı organizasyonu yapmayı da planlıyoruz.Derneğimize tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz.Derneğimiz Türkiye çapında özel güvenlik sektörü içinde çalışan tüm özel güvenlik görevlilerini hiçbir ayırım yapmadan, kamuda çalışan, birimlerde çalışan, şirketlerde çalışan herkesi kucaklamaktadır. Derneğimiz, mesleki sosyal dayanışmanın sonucu olan bir teşkilatlanma olup Sivil Toplum Kuruluşları içindeki saygın yerini almıştır. 5188 sayılı yasaya tabii çalışan tüm Özel Güvenlik Görevlileri derneğimize üye olabilirler. Özel Güvenlik Görevlilerinin Seçme ve Seçilme hakları Anayasal bir haktır vardır.5253 sayılı Dernekler Kanunu ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümlerine göre meslektaşlarımızın dernek üyeliği ve faaliyetlerine katılımını kısıtlayıcı hiçbir hüküm yoktur. Dernek aidatımız 1 TL dir. Üyelik başvuru ücretimiz yoktur” dedi.

“İSTİHDAM YOK”

Özel Güvenlik sektörünün istihdam konusunda sınıfta kaldığına vurgu yapan Kendirci, devamında şu ifadeleri dile getirdi; “Özel Güvenlik Sektöründe ne yazık ki istihdam konusunda sınıfta kalıyor. Ülkemizde 1 milyondan fazla özel güvenlik belgesi olan meslektaşlarımız var ancak iş bulma konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Kastamonu’da bile yüzlerce meslektaşımız iş arıyor 3-5 kişilik ilan olduğu zaman yüzlerce başvuru yapılıyor. İnşaat şantiyelerinde, Sitelerde, Fabrikalarda özel güvenlik çalıştırması gerekiyor böylece hem istihdam sayısı artar hem de özel güvenlik çalıştırılan proje de önleyici hizmet almış olurlar. Biz Özel Güvenlik Görevlileri Derneği olarak bu konuda da hem meslektaşlarımıza hem de işverene yardımcı olmaya hazırız. Bunun için Dernek yönetimimize başvurmaları yeterli olacaktır. Yönetim kurulumuzun onayı ile üyelerimizi bire bir yönlendirerek part time veya devamlı iş bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum