Yılmaz ve Çalışkan Bloomberg’teydi;

Yılmaz ve Çalışkan Bloomberg’teydi

Hentboldeki temsilcimiz Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün formasını giyen Betül Yılmaz ve Neslihan Çalışkan, BloombergHT’de Oyunun Hikayesi programına konuk oldu. Yılmaz ve Çalışkan, Konya’da düzenlenen 5’inci İslami Dayanışma Oyunları’nda kadın Milli takımının altın madalyaya uzanma sürecini paylaştı. Emin Çağlar’ın sorularını yanıtlayan Yılmaz ve Çalışkan, altın madalyayı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi....



“GURURLU VE MUTLUYUZ”

Milli takım kaptanı Betül Yılmaz’ın açıklamaları şöyle: “Hedeflerimizi belirlerken adım adım ilerleyeceğimizi söyledik. Önce gruptan birinci çıkıp, yarı final ve finale yükselmeyi amaçladık. Bunu başardık. Bu adımlarımızla finalli oynadık ve finalde Azerbaycan’ı yenerek şampiyon olduk. Bu şampiyonluk Türk hentbol tarihinde bir tarih yazmayı nasip etti. Ülkemizin organizasyonunu üstlendiği İslami Dayanışma Oyunları’nı altın madalyayla taçlandırdığımız için inanılmaz gururlu ve mutluyuz.”

Yılmaz: “Akdeniz Oyunları bizim için başarısızlıkla sonuçlandı. Bu başarısızlıktan dersler çıkardık. Akdeniz Oyunları’ndan aldığımız derslerle İslami Oyunlar’da daha iyisi için çalıştık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Akdeniz Oyunları’nın başarısızlığı İslami Oyunlar’da bize pozitif olarak yansıdı. Bu başarıyı gerçekten istedik ve başardık.”

“KENDİMİ ŞANSLI VE GURURLU HİSSEDİYORUM”
Milli takım formasını giyen Neslihan Çalışkan ise şunları söyledi: “Böyle bir organizasyonda olduğum için çok mutluydum ve gururluydum. Kadın Milli takımı olarak uluslararası bir organizasyonu ilk defa altın madalyayı kazandık. Bu kadroyla birlikte bu unvana sahip olduğum için kendimi çok şanslı ve gururlu hissediyorum. Umarım bu bizim için uzun ve başarılı bir yolun, güzel bir başlangıcı olur ve böyle başarılarla gündemde olmaya devam ederiz.”

Çalışkan: “Şu an hentbol büyük bir değişim içinde ve ben de bir parçası olmaktan mutluyum. Şu an takım olarak yaşlarımız birbirine çok yakın. Saha içinde ya da saha dışında sürekli iletişim halindeyiz. Nasıl başarabiliriz ya da bu zamana kadar başaranlar nasıl başardı, biz ne yapabiliriz; sürekli bunları konuşup, düşünüyoruz. Antrenörümüz de bize çok güzel uyum sağladı. Bize yapmak istediklerimiz noktasında çok güzel öncülük ediyor. Bunlar sayesinde bu başarıyı elde ettiğimizi düşünüyorum.”


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum