Servis ücretlerine bir kez daha zam geldi;

Servis ücretlerine bir kez daha zam geldi

Güventur Kooperatifi Başkanı Faruk İslamoğlu, artan maliyetler nedeniyle okul servisi ücretlerine bir kez daha zam talebinde bulunduklarını, yeni zamlı tarifenin ise önümüzdeki ay başlayacak olan yeni eğitim yılıyla birlikte uygulanacağını kaydetti....

“Tatil dönemi boyunca araçlarımızın yenilenmesi, bakımları, sıfır araç alımları, şoför, rehber personel ve araçlarımızın yasal belgelerinin tamamlanması gibi zorunlu işler ile meşgul olduk” diyen İslamoğlu, açıklamasında şunları kaydetti; “Daha işimize başlamadan her birimiz araç muayene, sigorta, bakım, lastik vb. giderler için en az iki-üç aylık kazancımız kadar araçlarımıza masraf ettik. Amacımız her zaman olduğu gibi sıfır hata ile hizmet vermek. Bu düşünce ile hazırlıklarımıza çok erken başladık ve yıl boyunca da çalışmalarımız devam edecektir. Hedefimiz sadece Kastamonu’da değil, Türkiye’de de sektörün lideri olarak kalabilmek, halkımıza ve çok değerli öğrencilerimize en iyi hizmeti verebilmektir.”

“ZAM, SADECE MASRAFLARIMIZIN KARŞILIĞI…”

“Her kaliteli hizmetin de doğal olarak bir karşılığı olmak zorunda. Biz bu karşılığı sadece masraflarımızın karşılığı olarak düşünerek zam talebinde bulunduk. Son zamanlarda ülkemiz ve dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, artan maliyetler hepimizin malumu. Özellikle bizler gibi zaruri giderleri olan esnaflar için durum daha da zorlaştı. Araç fiyatları en az ikiye katlandı, yedek parça fiyatlarındaki artış, araç sigortaları, sosyal güvenlik primleri ve diğer onlarca giderlerdeki artışlar üçe, dörde katlandı. Dolayısıyla bizler de bu artışları servis ücretlerine yansıtmak mecburiyetinde kaldık. Bu işin yapılabilirliği, sürdürebilirliği için bağlı bulunduğumuz odaların görüşü doğrultusunda servis ücretlerimiz belirlenmiş olup, yeni eğitim ve öğretim yılında bu tarifeye uygun fiyat alınacaktır.

Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına 2022-2023 eğitim ve öğretim dönemi için yeni tarife talebinde bulunduk ve uygun görülen tarifeyi uygulayacağız.”

ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARINA BU YIL DA SERVİS ÜCRETSİZ

“Bu artış artan zorunlu giderlerimizdeki artışa bile denk gelmiyor. Geneli bir tarafa yakıt ve sosyal güvenlik giderlerindeki artışa bile denk gelmiyor maalesef. Lakin hizmet kalitemizden ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Güventur Kooperatifi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda şehit ve gazi çocuklarından servis ücreti almayacağız. Tüm velilerimizin servisçilerimizle sözleşme yapmaları gerektiğini ve ödedikleri paraların karşılığında makbuz ya da faturalarını almalarını gerektiğini hatırlatır öğrencilerimiz, velilerimiz, Milli Eğitim camiamız ve şoför esnafımız için hayırlı, uğurlu, bereketli, kazasız, belasız bir eğitim ve öğretim yılını daha tamamlamayı temenni ediyor.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum