“Kurbandan Kurbana et alabiliyoruz”;

“Kurbandan Kurbana et alabiliyoruz”

Kastamonu’da vatandaşlar, Et ve Süt Kurumu’nun geçtiğimiz günlerde et fiyatlarına yapmış olduğu yüzde 25’lik indirim ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Bir vatandaş açıklamasında; “Et aldığımız yok, tavuğun yanına yanaşılmıyor. Biz emekliler olarak bayramdan bayrama ne kesiyorsak onunla idare ediyoruz. Memnun değiliz” ifadelerine yer verdi....

Tarım ve Orman Bakanı’nın duyurduğu ve Et ve Süt Kurumu tarafından kuzu, koyun ve toklu ette yapılan yüzde 25’e varan indirim hakkında vatandaşlar değerlendirmelerde bulundu. İndirim ile ilgili konuşan kimi vatandaş Kurban Bayramı’ndan Kurban Bayramı’na et tükettiğini söyledi, kimisi indirimin Kastamonu’da geçerli olmadığını , kimisi de et alamadıkları için ette meydana gelen indirimden habersiz olduğunu söyledi.


“ETTEKİ İNDİRİMİ, ET ALMAYINCA BİLEMİYORSUN Kİ”

2 aydır et almadıklarını dile getiren bir vatandaş; “2 aydır et almadık. Kurban Bayramı’nda bir iki yerden pay geldi, bir kere kavurduk , yedik. Ondan sonra da yok, et alamıyoruz. Et ucuzlasa tabiki de iyi olur. Biz zaten et alamıyoruz, benim zaten aylığım da yok. Etteki indirimi et almayınca bilemiyorsun ki, et alamıyoruz. Çünkü çok pahalı. Alan var alamayan var. Alamayanlar alanlara bakıyor”dedi. 

“ETİ KAÇ PARA DA OLSA ALMAK ZORUNDAYIZ”

Diyarbakırlı olduğunu ve eti çok sevdiğini belirten Kadriye Toprak; “Biz Doğu’lu olduğumuz için ve koyun etlerini çok sevdiğimiz için et fiyatında meydana gelen indirim cebimize tabiki de yansıyor.  Koyun eti kaç para da olsa almak zorundayız.  Eve eti geçen hafta aldık. Genllikle tavuk, koyun eti alabiliyoruz. Et fiyatında indirim olması gerekiyor, hayat zor” diye konuştu.

“FİYATLARDA BÖYLE BİR İNDİRİM YANSIMASI OLMADI”

Et ve Süt Kurumu’nun et fiyatlarında yaptığı yüzde 25’lik indirimi değerlendiren bir esnaf; “Kastamonu’da bize bu şekilde bir indirim kesinlikle yansımadı. Çünkü böyle bir indirim yansımış olsaydı, kesinlikle fiyatlarımızda bunu gösteririz. Ama kesinlikle fiyatlarda böyle bir indirim yansıması olmadı. Bize toptan ürün getirenler olsun, perakende satanlarda ben böyle bir indirim görmedi. Bu indirimler sadece televizyonlarda geçiyor, halka yansımıyor” şeklinde konuştu

“ET ALDIĞIMIZ YOK, TAVUĞUN DA YANINA YANAŞILMIYOR”

Bir emekli vatandaş ise şu ifadeleri dile getirdi; “Et aldığımız yok, tavuğun yanına yanaşılmıyor. Biz emekliler olarak bayramdan bayrama ne kesiyorsak onunla idare ediyoruz. Memnun değiliz” şeklinde konuştu.

“İSTEDİĞİN ZAMAN ET TÜKETİLİYOR, HİÇ KİMSE ETSİZ KALMIYOR”

Vatandaşların et tüketmediğine inanmadığını dile getiren Hasan Okudan da; “Hükümetimiz böyle bir çalışma yapıyordu, biliyorum. Ama bu indirim marketlere de yansıttılar mı onu bilmiyorum, manidar. Şu anda böyle bir indirimi ben daha marketlerde görmedim. İnşallah indirim gelir ve düzelecek. Herkes ‘ zam zam zam ‘ diyor. Maaş artıyor, maaşa zam geliyor. Ben vatandaşların et tüketmediğine inanmıyorum, istediğin zaman et tüketiliyor, hiç kimse etsiz kalmıyor. Herkesin sofrasında et de var, kıyma da var. Yeter ki bilinçli yerlerden alışveriş yapsınlar” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum