Bu kez de doğalgaz borusu delindi;

Bu kez de doğalgaz borusu delindi

Beyçelebi Mahallesi’nde 27 Haziran’daki sel afetinden bu yana su sorunu yaşayan Okyanus Apartmanı’ndaki suyu tahliye etmek amacıyla yapılacak kuyu için çalışmalar devam ediyor. Günlerdir asansör boşluğuna su dolması nedeniyle ciddi sıkıntı yaşanan apartmanın civarında yapılan kazı çalışmaları sırasında bu kez de doğalgaz borusu delindi. Çağırılan KARGAZ ekipleri tarafından bina tahliye edildi....

Beyçelebi Mahallesi’nde bulunan Okyanus Apartmanı su sıkıntısıyla gündeme gelmişti. 27 Haziran’da etkili olan yoğun yağışın ardından, apartmanın asansör boşluğundan su sızmaya başlamıştı. Apartman sakinleri Belediye, DSİ, AFAD gibi kurumlara başvurmuş, ancak çözüm bulamadıkları için CİMER’e sıkıntılarını dile getirmişti.


Kastamonu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, önce derenin temizleneceği, ardından da bir kuyu açılacağı kaydedilmişti. Ancak kuyu açma çalışmaları, dere temizliği yapılmadan başlatıldı. Kuyu açmak için getirilen kepçe ve sondaj makinesi ile çalışmalara başlayan ekipler, kepçe ile kuyunun açılacağı yeri kazarken doğalgaz borusu delindi.


Alanın kör nokta olması sebebiyle doğalgaz boru hattının alandan geçtiğini sistemden görmediklerini, bu sebeple böyle bir olayın yaşandığını belirten ekipler, yaşanan arızanın en kısa sürede giderileceğini kaydetti. KARGAZ ekipleri, yaşanan bu olayın ardından bütün binayı tahliye etti. Ekipler hasarın giderilmesi için çalışmalarına devam ediyor.

GÖKTAŞ; “APARTMANIN VE DAİRENİN İÇİ KOMPLE GAZ KOKUSUYLA DOLDU”

Okyanus Aparmanı sakinlerinden Beyhan Göktaş, olay anında yaşadıklarını şöyle dile getirdi; “Sabah saatlerinde sondaj kuyusu açılması için bir ekip getirildi. Orada bir kuyu ya da sondaj kanalı açılıp suyu apartmanın boşluğundan tahliye edip, dışarıda toplamak istemişler. Sabahtan bu yana kazı çalışması devam ediyordu. Sonrasında dışarıda bir kıyamet koptu, camları kapatın diye bağırma seslerini duyduk. Herkes kazıdan dolayı toz toprak içeri gelecek sandı ama kazı yapılırken doğalgaz borusuna denk gelmiş, büyük bir patlama olmasa da bir sızıntı sesi oldu. Sonrasında doğalgazı kestiler, apartmanın içi, dairenin içi doğalgaz kokusuyla, gazıyla doldu. Aşağıya inip belediye ekipleri ile görüştük. Derenin ileriki günlerde temizleneceği söyleniyor. Ekipler, oradan doğalgaz borusunun geçtiğini bilmediklerini, sadece belirli bir kısma kadar gelip, Çağlar Sitesi’ne dönen bir boru hattı olduğunu biliyorlarmış. Ama kazı yaptıkları bölgede KARGAZ kutusu ve uyarısı işareti mevcuttu. Şuanda da doğalgazımız yok, onu onarmaya çalıyorlar. Apartmanımızın sorunu hala çözülmüş değil, büyük bir su sıkıntısı ile karşı karşıyayız. Asansör boşluğumuzdan her gün bir kaynaktan çıkarcasına su geliyor. Su sıkıntısı henüz bitmemişken bir de üzerine doğalgaz sıkıntısı yaşadık, daha neler yaşacağız merak ediyorum” dedi.

“KESİN ÇÖZÜM OLSUN DİYE ÇAYI DA TEMİZLEYECEKLERİNİ SÖYLEDİLER”

Apartman sakinlerinden ismini vermek istemeyen bir diğer vatandaş ise şunları kaydetti; “Kesin çözüm olsun diye çayı da temizleyeceklerini söylediler. Dere temizliğine komple başlayacaklarmış. Ekipler çalışmalarına devam ediyor.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum