“Valilik, soruşturma izni vermedi”;

“Valilik, soruşturma izni vermedi”

Halk TV yazarı İsmail Saymaz köşe yazısında, Kastamonu Valiliğinin Devlet Su İşlerinde görev yapan 7 çalışan hakkında soruşturma izni vermediğini yazdı....

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketiyle ilgili Kastamonu Valiliği, Devlet Su İşleri görevlileri hakkında soruşturma izni vermedi. Sel felaketinde 65 kişi hayatını kaybetmiş, 8'i kaybolmuştu. 20 kişiye mezar olan Ölçer Apartmanı davasında müteahhit dahil dört sanığın tutuksuz yargılanması sürüyor.

 “CAN VE MAL KAYIPLARI İLE İLGİLİ DSİ’NİN SORUMLULUĞU YOKTUR”

Saymaz'ın aktardığına göre kararda, imar çalışmalarında mevzuata uygun hareket edilmediği savunularak, şöyle denildi; “Yapıların alüvyon zeminde bulunmasına rağmen risklerin dikkate alınmaması, taşkın tesisi için belirlenen tasarım debisinden fazla debi gelmesi halinde oluşması doğal olan taşkın için önlem alınmaması, yeraltı su seviyesinin akarsudaki su miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermesinin tasarımda değerlendirilmemesi gibi sebeplerden dolayı akarsu çevresine inşa edilen yapılarda meydana gelebilecek her türlü zarar ziyan ve yaşanabilecek can ve mal kayıpları ile ilgili DSİ’nin sorumluluğunun bulunmadığı…” 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum