‘Asansörlü, modern otopark yapılmalı’;

‘Asansörlü, modern otopark yapılmalı’

Kastamonu İl Genel Meclisi eski üyesi Muhsin Altındağ, il merkezindeki otopark sorununa dikkat çekti. Altındağ açıklamasında; “İlimiz merkezine yakın bir bölge olan eski belediye binası arsasına yapılacak iki katlı otoparkın yeterli olmayacağı, buranın imar durumuna göre çok katlı asansörlü modern otopark yapılması şehrin büyük ölçüde otopark sorununu çözecektir” ifadelerine yer verdi....

“KASTAMONU’NUN OTOPARK SORUNU HALA ÇÖZÜLEBİLMİŞ DEĞİL”


Otopark sorununun Kastamonu’da günden güne artan bir sorun olduğunu dile getiren Muhsin Altındağ; “Ara sokaklarda bulunan boş arsalara otopark yapılsa da şehrin merkezinin her tarafı otolar ile dolu, kısa süreliğine boş bir park yeri bulmak neredeyse imkansız.1984-85 yıllarında devrin Belediye Başkanı Ali Köse, şehrin bu sıkıntısını görerek Nasrullah Meydanına yaklaşık, 250 metre kuzeyinde, 250 metre güneyinde tespit ettiği arsaları otopark yeri olarak imar planına işlenmesi için Ankara’ya yaptığı müracaat olumsuz karşılanmış. Nedeniyse, arsa sahiplerinin itirazı neticesinde ilimize gelen müfettişlerin‘Kastamonu merkezinin otoparka ihtiyaçı yoktur’ raporu vermeleridir. O gün için çözüme kavuşacak Kastamonu’nun otopark sorunu, günümüze kadar gelmiş olup hala daha çözülememiştir. Geçtiğimiz günlerde basınımızdan, eski belediye binasının yıkımı neticesi ortaya çıkan arsanın ticaret odasına verilmesine, ticaret odası, arsa üzerini tabii zemin altına iki kat otopark, üzerinin bir kısmına ticaret odası binası ve yeşil alan yapılacağı bilgisini edindik. Görüşlerimi ifade etmede biraz geciktiğimi düşünüyorum. Ancak iki kurumun anlaşmasından bu güne kadar ilgili arsa üzerinde fiziki bir yapılaşma çalışması yapılmaması neticesi bu yazımı yazmaya karar verdim” dedi.

“PAZAR YERİ OLARAK HİZMET VEREN BU ALAN ARTIK KASTAMONU’MUZA YAKIŞMIYOR”


Proje hakkında düşüncelerini de belirten Altındağ; “Düşünülen proje mutlaka güzel bir projedir. Ancak; ilimiz merkezine yakın bir bölge olan eski belediye binası arsasına yapılacak iki katlı otopark’ın yeterli olmayacağı, buranın imar durumuna göre çok katlı asansörlü modern otopark yapılması şehrin büyük ölçüde otopark sorununu çözecektir. Veya şu anda Topçuoğlu Kapalı Otoparkının ve pazar yerinin olduğu alana katlı, asanörlü modern bir otopark yapımı, eski belediye arsasına da katlı asansörlü modern bir pazar yeri yapımı, pazar yeri altına alışveriş yapanların otoları için belirli süre ve alışveriş şartı ile ücretsiz otopark yapımı şehrimizin büyük ihtiyaçlarını karşılayacağı gibi şehrimize de güzellik katacaktır. Uzun senelerdir pazar yeri olarak hizmet veren bu alan artık Kastamonu’muza yakışmıyor. Bu hizmeti gerçekleştirecek kişilerinde halkımız hafızasında devamlı hatırlanacağı kanaatindeyim. Ticaret Odası binası başka yere de yapılabilir ama otopark için şehir merkezine yakın arsa bulmak zordur. Evvelki yıllarda İsfendiyar Okulu arsasının ve Merkez Orta Okulu arsasının okul yapılacak alternatif arsalar olmasına rağmen mevcut okul arsalarına otopark yapılamaması ve Özel İdarenin Site İş Merkezi arsasının da, otopark konusunun gündeme gelmesine rağmen maalesef katlı otopark projesi uygulanamamıştır” ifadelerine yer verdi. (Bülten)

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum