"Bozkurt’tan sonra en büyük yarayı Azdavay aldı”;

"Bozkurt’tan sonra en büyük yarayı Azdavay aldı”

11 Ağustos ve 27 Haziran tarihlerinde yaşanan sel felaketi sonrası Bozkurt ilçesi başta olmak üzere Kastamonu’nun ilçeleri büyük yara aldı. Azdavay da selden etkilenen ilçeler arasındaydı. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, sel felaketi sonrası ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi. Başkan Civelek açıklamasında; “11 Ağustos’ta Bozkurt'tan sonra en fazla sel afetinden yara alan ilçe Azdavay ilçesi oldu” diyerek ilçede yaşanan tahribatın boyutunu dile getirdi....

CİVELEK; “60 KONUT, 28 İŞ YERİ TAMAMEN KULLANILMAZ DURUMA GELDİ”


Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, yaşanan sel felaketi hakkında açıklamalarda bulundu. İlçede büyük tahribat yaşandığını vurgulayan Başkan Civelek; “11 Ağustos il genelinde yaşamış olduğumuz sel afetinde şunu kesinlikle ifade edebilirim ki Bozkurt'tan sonra en fazla sel afetinden  yara alan ilçe Azdavay ilçesi oldu. Azdavay içerisinden  geçen Devrekani çayının debisinin yükselmesi ve kuzey yamaçtan gelen dere yatakların da bir taşkınlık meydana getirdi. Ciddi anlamda hasar oluştu, bunlar 60 adet konut, 28 tane iş yeri tamamen kullanılmaz duruma geldi. Hepsinden daha önemlisi Azdavay belediyemizin 17 kilometreden gelen su isale hattının kullanılamaz duruma gelmesi ve dere yatağındaki taşkın korumanın iki tarafında yapılan 8 kilometrelik  kanalizasyon ve arıtma kullanılamaz duruma geldi”dedi.

“HİZMETLERİMİZİ 20 YIL GERİYE GÖTÜRECEK BİR AFET YAŞADIK”

Başkan Civelek, Azdavay ilçesinde vatandaşların yaralarınıın giderilmesi adına çok büyük gayret gösterdiklerini belirterek; “Devletimiz, milletimiz ve belediyemizin iş birliği ile kimsenin derdini bırakmadık. Azdavay Belediye olaraközellikle kanalizasyon hattı ve arıtma sistemi 17 kilometrelik su hattı ve bozulan yollarımızla ilgili belediyemiz çok kısa sürede saramayacağı yaralar meydana geldi. Bunun için büyük projeler yaptık.  Şuanda yeniden sıfırdan yapılması noktasında kredi kullanarak ve borçlanarak bu yatırımları yapmak üzereyiz. Azdavay Belediyesi'ni hizmetlerimizi 20 yıl geriye getirecek bir afet yaşadık” dedi.

“ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZDEN HİÇBİR ŞÜPHEM YOK”

Azdavay Belediyesi yaraların sarılma aşamasındayken, 27 Haziranda bir sel afetiyle daha karşılaştıklaırnı belirten Civelek; “İddia ediyorum Bozkurt'tan daha fazla ,Kastamonu'nun ilçeleri arasında en fazla zarara uğrayan ilçe Azdavay oldu. Azdavay Belediyesi olaraktüm tesislerimiz, özellikle su şebekemiz, kanalizasyon araçlarımızın ve alt yapılarımızın zarar gördüğü bir afet yaşadık. 19-20 yılın tecrübesi ile çevremizin fazla oluşu ve devletimiz destekleri ile kısa sürede hayatı normale döndürdük ama kurumsal olarak yapacağımız çok büyük işler var. Dere yataklarımız Devlet Su İşleri tarafından bitmiş durumdaydı ama şuanda 8 kilometre dere yatakları komple yıkılıyor ve genişleme yapılıyor. Genişleme yapılınca bütün su hatları, kanalizasyon hatları ve arıtma hatları hepsinin yeniden yapılması durumda kaldığımız için maddi külfetle karşı  karşıyayız şuanda inşallah devletimizin, milletimiz desteği ile üstesinden gelebileceğimizi düşünüyoruz. Bu bizim yakın tarihte  turizm ile ilgili çok büyük projelerimizin vardı. Hayata geçireceğimiz bu projenin 1 veya 2 yıl sarkmasına sebebiyet verecek ama hepsinin de üstesinden geleceğimizden hiçbir şüphem yok” diye konuştu.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum