Araç Barajı’na ‘Demir Yumruk’ engeli;

Araç Barajı’na ‘Demir Yumruk’ engeli

Kastamonu’da Araç Barajı’nın tamamlanmasıyla 33 bin 580 dekar arazinin suyla buluşmasını sağlayacak olan Araç Barajı’na Demir Yumruk engeli geldi....

İnşasında fiziki gerçekleşmenin yüzde 85 seviyesine geldiği Araç Barajı’nda inşaatı yapan firmanın yönetimine geçtiğimiz günlerde yapılan Demir Yumruk operasyonu kapsamında kayyum atandı. Barajda su tutmaya hazırlanan DSİ yetkilileri, kayyum yönetimle temasa geçip çalışmaların tamamlanmasını istiyor.

DEMİR YUMRUK OPERASYONU

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Sularla Mücadele Şubesi ekiplerince, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet” ve “vergi kaçakçılığı” suçlarına ilişkin 3 farklı suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki takip sonucu 28 Haziran’da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Düzenlenen operasyon sonrasında kayyum atanan şirketlerden birisi ise Araç Barajı’nı yapan firma.

FİRMAMIZA KAYYUM ATANDI

DSİ 23.Bölge Müdürü Yasin Devrim, önceki günkü İl Koordinasyon Kurulu toplantısında; “Araç Barajı’nda yüzde 85’lik fiziki gerçekleşme sağlandı. Ancak, Demir Yumruk operasyonu kapsamında bu firmamıza kayyum atandı. Kayyum ile görüşmeler halindeyiz, bir an önce burayı bitirmek istiyoruz. Suyu tutmayı planlıyorduk. İşe başlamaları için gerekli yazışmaları yapıyoruz” dedi.

Sulama ve enerji üretimi maksadıyla inşa edilen Araç Barajı, tamamlanmasıyla 33 bin 580 dekar araziyi sulayacak. Ayrıca 5 megavat kurulu güce sahip santral ile yıllık 13,79 gigawatt enerji üretilecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum