Yaşlı adamı Jandarma buldu;

Yaşlı adamı Jandarma buldu

Tosya ilçesinde dün evinden mantar toplamak için çıkan ve kendisinden bir daha haber alınmayan 83 yaşındaki M.G.,Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından geniş çaplı yapılan aramalar sonucunda ağaç altında bitkin vaziyette bulundu. M.G.’nin tedavisi yapılmasının ardından ailesine teslim edildi....

Tosya ilçesi Kilkuyu Köyünden  83 yaşındaki (M.G.) mantar toplamak için 21 Temmuz Perşembe sabahı erken saatlerde ormana gitmiş ve dalgınlıkla ormanın derinlilerine giren yaşlı adam yolunu kaybederek korku içinde ormandan çıkmaya çalışmıştır. Cep telefonu da olmayan (M.G.) yakınlarına haber verememiş ve bölgede ayıların da bulunduğunu bildiğinden bağırarak yardım istemekten çekinmiş panik içinde yolunu bulmaya çalışırken yorgun ve bitkin düştü.  M.G.’nin eve dönmediğini gören yakınları çevrede yaptığı aramalara rağmen sonuç alamayınca,  22 Temmuz günü sabah saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak  kayıp ihbarında bulunarak yardım istemişlerdir.

Yardım talebi üzerine harekete geçen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma Asayiş Timi, Jandarma Komando Timi, Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), İz takip köpek unsuru  ve Arama kurtarma köpek unsuru, Drone unsuru ile birlikte ormanda havadan ve karadan geniş çaplı aramalara  başladı.

Yaşlı adamın gidebileceği bölgeyi çembere alan ekipler, köylülerin de aramalara katılmasıyla çalışmalarını yoğunlaştırarak M.G.’yi köyünden 6 kilometre mesafede bir ağaç altında bitkin durumda yatarken buldu. Yaşlı adama ilk müdahaleyi Jandarma Komando Timinin Sıhhiyeci personeli yaptı ve daha sonra kendisine su ve yiyecek verilerek olay yerine çağrılan 112 Sağlık Ekiplerince tedavisi yapılarak ailesine teslim edildi. 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum