“Bozkurt gibi olabiliriz”;

“Bozkurt gibi olabiliriz”

İl Koordinasyon Kurulu’nun toplantısında İnebolu Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, ilçelerinde otogar mevkiinde yapılmakta olan köprünün akıbetini sordu. İlçe Belediye Başkanı Özay; “Bu köprüde bu sene dördüncü yılı geride bıraktık. Olanı biteni 42 metre. Artık vatandaşa ne diyeceğimizi bilemiyoruz. İki tane yaya köprümüz vardı. Onlarda son selde yıkıldı. Bu yapılmakta olan köprü şu anda durdu” dedi....

ÖZAY; “HER GÜN BU KÖPRÜDEN GEÇERKEN BİR KAZA YAŞANIYOR”

Yarım kalan köprünün üzerinde demirlerin durduğuna dikkat çeken Özay, “Vatandaşlar karşıya geçmek için burayı kullanıyor. Ancak her gün buradan geçerken bir kaza yaşanıyor. Karayolları mı DSİ mi sorumlu bilinmiyor? Karayolları bir uyarı levhası bir şey koysun buraya. Birinin başına mutlaka bir şey gelecek. Hastaneye her gün burada düşüp yaralanan bir kişi mutlaka gidiyor. Adliye, hastane hepsi o bölgede” diye konuştu.

“SEL GİRDİĞİ ZAMAN İLÇE OLARAK BOZKURT OLURUZ”

Köprünün yarım kalması nedeniyle ilçe olarak büyük bir sel tehdidi altında olduklarını da söyleyen Başkan Özay, “Bu köprü bitirilemezse biz ilçe olarak ilk sel de belki de daha büyük mağdur olacağız. Bir Bozkurt gibi olabiliriz. İlçe olarak çok zamanımız yok. Hastane önünde ve bölgedeki benzinliğin orada duvarlar zaten patladı. Hem DSİ’nin hem de Karayolları’nın duvarları patladı. Bu duvarlardan birinden bir sel girdiği zaman ilçe olarak Bozkurt oluruz. Karayolları, DSİ karar verene kadar Ağustos’ta yeni bir yağmur gelebileceği söyleniyor, o zaman bizim cenaze namazımızı kılarız. 4 yıldır bu köprüyü yapamadık” dedi.

OĞUZHAN; "YENİDEN YAPAMIYORUZ"


Karayolları Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan ise; “Şu anda köprüyü yapan müteahhit vefat ettiği için yapım işini tasfiye ettik. Ancak yeniden yapamıyoruz. Çünkü bu bölgede sel hasarı olduğu için onunla birleştirip, hepsini bir ihale etmek istiyoruz.  İnebolu’da dereyi daraltmışlar. Ancak biz köprüyü 47 metre olarak yaptık. Köprünün altında kapalı olan iki bölge var. Dere genişletildiği zaman, oraları açacağız ve köprü 47 metre genişliğe ulaşacak” dedi.

ÖZAY; “ÖNCEKİ BÖLGE MÜDÜRÜ DE AYNISINI DEMİŞTİ AMA ÇALIŞMA YAPILMADI”

Bölge Müdürü Oğuzhan’ın “Köprü yapmak bizim işimiz” demesi üzerine İnebolu Belediye Başkanı Özay; “Sizden önceki Bölge Müdürü de köprü yapmak bizim işimiz diyordu, ancak değişen bir şey olmadı. Aynı durum DSİ’de de başımıza geldi. Önceki Bölge Müdürümüz ‘derenin üzerinde köprü var onun bitmesini bekliyoruz’ dedi. Ancak yapılan bir çalışma yok” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum