“Satranç, her yaşa hitap eden bir spor”;

“Satranç, her yaşa hitap eden bir spor”

Kastamonu Satranç İl Temsilci Yardımcısı Melek Böcek, 20 Temmuz Dünya Satranç Günü’nün 56’ncı yıldönümünü kutlayarak, satrancın önemi hakkında açıklamalarda bulundu....

Kastamonu Satranç İl Temsilci YardımcısıMelek Böcek; “UNESCO tarafından 20 Temmuz 1966'da ilan edilen Dünya Satranç Günü'nün 56’ncı yıl dönümünü kutluyoruz. Dünya üzerinde yaşayan insanları din, dil, ırk, cinsiyet ve yaş gözetmeksizin birleştiren ve kendisine adanmış özel bir dünya kutlama günü olan tek spor branşı olan satrancın ülkemizde ve dünyada daha çok yaygınlaşmasını diliyor, Dünya Satranç Günü'nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“HER YAŞA HİTAP EDEN BİR SPORDUR”

Özellikle Kastamonu’da gençlere yönelik düzenledikleri turnuvalarla adından söz ettiren Kastamonu Satranç İl Temsilciliği, satranç sevgisini gönüllere işliyor. 20 Temmuz Dünya Satranç Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Kastamonu Satranç İl Temsilcisi Yardımcısı Melek Böcek açıklamasında satrancın önemine değinerek şu değerlendirmelerde bulundu;“Satranç çocuklarda motivasyonu yükselten, davranışların düzelmesine yardımcı olan, özgüveni ve katılımcılığı artıran; kolay öğrenilen ve her yaşa hitap eden bir spordur. Satrancın en büyük avantajı çocukların zekalarını ve becerilerini geliştirirken keyifli vakit geçirmelerini de sağlamaktadır. Amacımız Kastamonu genelinde daha çok öğrenciye ulaşıp turnuvalara katılımı artırabilmek. Başarı çalıştıkça gelir ilkesiyle yolumuza devam etmek istiyoruz. Emeği olan tüm öğrencilerime başarılar dilerim.”

"SATRANCIN KALİTELİ SPOR OLDUĞUNU BİZLERE TEKRAR GÖSTERMİŞTİR"


Kastamonu Satranç İl Temsilciliğinin Kastamonu’da yürütülen faaliyetlerinden de bahseden İl Temsilci Yardımcısı Melek Böcek; “Son yıllarda ilimizde satranca olan ilginin artması ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak Bey’in destekleriyle, Kastamonu Satranç İl Temsilciliği’ne tahsis olan Merkez Spor Salonu’nda bulunan satranç salonumuzun Türkiye’deki sayılı salonlar arasında.Bu durum sporcu ve velilerimizin de dikkatini çekerek, satrancın kaliteli spor olduğunu bizlere tekrar göstermiştir. Salonumuzda bulunan satranç masaları İl Müdürmüz Reşat Asrek Bey tarafından bizlere özel olarak yaptırıldı. Bu salonumuz ve masalarımız, il dışından gelen sporcu, veli, antrenör ve Türkiye Satranç Federasyonu yetkililerinin de dikkatini çekiyor. Değerli Müdürümüz Reşat Asrak Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Faaliyetlerimize Resmî günlerde Satranç Turnuvaları yaparak devam etmekteyiz” dedi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA SATRANÇ TURNUVASI YAPILACAK

Kastamonu Satranç İl Temsilciliği aynı zamanda yeni turnuvalara da hazırlanıyor. Özel ve resmi günlerde düzenledikleri satranç turnuvalarıyla hem satranca olan farkındalığı yükseltiyor, hem de gençlerin bu spor dalıyla ilgilendmesi için yeni fırsatlar oluşturuyor. Kastamonu İl Temsilciliği tarafından 23-24 Temmuz tarihlerinde Merkez Spor Salonu’nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası yapılacak. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum