Kabine Beştepe'de toplanıyor;

Kabine Beştepe'de toplanıyor

Öğrenim kredisi borcu olan binlerce kişi bugün kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamayı bekliyor.Kabine’de KYK borçları için yapılacak düzenlemenin detayları görüşülecek....

Öğrenim kredi borçlusu gençlerin gözü bugün kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamada. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" sözleriyle düzenlemeye ilişkin mesajını verdi. Yeni bir faiz hesaplaması ya da yeni bir ödeme takvimi gibi seçenekler masada. Kabine gündeminde tahıl koridoru ve enflasyonla mücadele de var.

“GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız” demişti.

 

5 MİLYONU AŞKIN GENÇ KYK BORÇLUSU

 

5 milyondan fazla gencin KYK borçlusu olduğu, bir kısmının da belirlenen sürece geri ödeme yapmadığı için icralık duruma geldiği belirtiliyor. Toplam borç ise 5,5 milyar lira olarak hesaplanıyor. Faizin silinmesi, belirlenecek bir oranla yeniden yapılandırılması veya yeni bir takvimlendirme yapılması seçenekler arasında.

 

TAHIL KORİDORU

 

Kabine toplantısının en önemli başlıklarından biri de Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler ile birlikte yürütülen tahıl koridoru görüşmeleri olacak.

İstanbul'da yapılan toplantı ve sonuçlarının ele alınması bekleniyor.

Ekonomide ise enflasyon ve fahiş fiyat artışları ile mücadele gündemin olası başlıkları arasında yer alıyor.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum