“Türkiye Aşkına” temasıyla anılacak;

“Türkiye Aşkına” temasıyla anılacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde “Türkiye Aşkına” temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında 9 bin anma etkinliği düzenlenecek....

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 6. yıl dönümünde “Türkiye Aşkına” temasıyla ülke genelinde ve yurt dışında geniş çerçeveli anma etkinlikleri düzenlenecek. 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulanacak. 

Kastamonu’da da gün boyu çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek. Kastamonu’da yapılacak olan, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı şu şekilde; 15 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Şehitlerin kabirlerine yapılacak olan ziyaretin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğine ziyaret gerçekleştirilecek. Saat 12.00’de Nasrullah Kadı Camii’nde şehitlerin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlidi Şerif okunacak. Saat 19.45’te Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirielcek. Saat 20.00 itibariyle başlayacak anma programı iCumhuriyet Meydanı’nda yapılacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sırasıyla Kur’an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmaları, mesajların okunması, 15 Temmuz konulu bilgilendirme konuşması, İl Müftülüğü tarafından ilahilerin okunması gerçekleştirilecek.

 

Saatler 21.00’i gösterdiğinde Kahramanlık türküleri seslendirilecek. Saat 22.00’de Olukbaşı mevkiinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sancak koşusu yapılarak, koşuya katılanlara Sancak Koşusu Katılım Belgeleri verilecek. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde il genelindeki tüm camilerin kadilleri yakılarak sela okunacak. Sabah namazına kadar Cumhuriyet Meydanı’nda film gösterimi gerçekleştirilecek. Saat 04.45’te Nasrullah Kadı Camii’nde sabah namazının eda edilmesiyle program sona erecek. (Haber Merkezi)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum