Gençler, TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu’nda;

Gençler, TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu’nda

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yaz dönemine hızlı başladı. Tütkiye’nin 81 ilinde her yaz düzenlenen TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu programı, bu yaz döneminde de öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi görüyor. TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu programı Kastamonu’da ise il genelinde ve ilçelerinde yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor....

Okulların kapanmasıyla 81 ilde ve 400’den fazla ilçede yapılan TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu Kastamonu’da başladı. Kastamonu’da ilki, 2017 yılında yapılmaya başlanılan TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu’na astamonu il merkezi ve ilçelerden yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

İSLAMİ VE SPORTİF EĞİTİMLER VERİLİYOR

TÜGVA Kastamonu Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; “TÜGVA Ortaokul Yaz Okulunda, ortaokullu gençler; hafta içi her gün eğitim görmekte. Öğleden önce 30’ar dakikalık 4 ders şeklinde: Kuran-ı Kerim (Elif Ba), temel dini bilgiler, hadis dersleri ve adabı muaşeret gibi dersleri alanortaokulu öğrencileröğle yemeği ve öğle namazından sonra futbol, basketbol, voleybol, dart, satranç, gibi sportif faaliyetlerin yanısıra mangala, çuval oyunu, ok atma gibi birçok geleneksel oyunlarda eğlenceli vakit geçiriyorlar. Birçok farklı oyun ve yarışmaların düzenlendiği TÜGVA Ortaokul Yaz Okulunda öğrenciler birlikte unutulmaz bir yaz tatili geçiriyor.”


ÖNEN; “KARDEŞLERİMİZİN HER ALANDA KENDİLERİNİ YETİŞTİRMESİ HEDEFLENDİ”

TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu hakkında konuşan TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen; “İnancımızın da bir gereği olarak yıllardır çalışmalarımızda birinci önceliğimiz genç kardeşlerimizin,saygılı, sorumluluk sahibi, çevresine karşı duyarlı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan ve her alanda kendileriniyetiştirmesi hedeflendi. Bu doğrultuda uzun bir sürecin ilk ve en önemli adımını Ortaokul Yaz Okullarımız teşkil ediyor. Sabah dini eğitimini alan öğrencilerimiz öğleden sonra imkanlar dahilinde bir çok sportif faaliyet gerçekleştirerek hem mental olarak iradesini hemde fiziksel olarak vücudunu güçlendirmiş oluyor. Bu yaşlarda başlayan İslami ve sportif eğitimler ilerleyen yıllarda genç kardeşlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarında en büyük yardımcıları oluyor” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum