Hedef, Bilim Turizmi;

Hedef, Bilim Turizmi

Kastamonu Merkez Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünün yazdığı TÜBITAK 4007 Kastamonu Bilim Şenliği projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi. Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Kâmil Doğanay; “Amacımız Kastamonu’yu bilim merkezi haline getirmek. Kastamonu’da bilim turizmi yapmak” dedi....

3 yıldır Kuzeykent Pazar Yerinde düzenlenen etkinlik bu yıl Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kurulacak. 3 gün sürecek olan etkinlikte Robot Kodlama, Teleskop Yapım Atölyesi, Kimyasal Yapım Atölyesi, 3D Modelleme, Taş Baskı, Ebru Atölyesinin de dahil olduğu 36 farklı branşta etkinlikler düzenlenecek. Kurulacak planetaryum ile öğrenciler güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünü gözlemleme fırsatı bulacak. Ayrıca Sancaktepe Belediyesi desteğiyle de bilim otobüsü ve astronom söyleşileri yapılacak.

DOĞANAY; “AMACIMIZ KASTAMONU’YU BİLİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Kâmil Doğanay, şenliğe önceki yıllarda tekrarlı olarak 48 bin kişin katılım sağladığını bildirdi. Doğanay, “Valilik, belediye, üniversite ve MEB’e bağlı okulların yapılan etkinliklere desteği çok önemli. Bu tarz TÜBİTAK şenliklerinde gerekli destek tam olarak sağlanırsa kentimize bilim merkezi kurabiliriz. Bir ilde bilim merkezi olması demek o ilin bilim turizminde öne çıkması demek. Geçtiğimiz yıllarda 48 bin kişi etkinliğimize katılım sağladı. Bu oran Konya gibi bilim merkezi olan iller de 250 bin kişi. Amacımız Kastamonu’yu bilim merkezi haline getirmek. Kastamonu’da bilim turizmi yapmak” dedi.

“ÇOCUKLARIN İLİME, BİLİME, FENE DOKUNMALARI GEREKİYOR”

Önceki dönem şenliklerinde bilim kampı gibi deneyimlere de yer verildiğinin altını çizen Doğanay; “Bilim kampına katılan öğrencilerimizin tamamı bu yıl TEKNOFEST’e başvurdu. Aralarında finale kalan öğrencilerimiz de var. Halkımız bilim merkezi istiyor, kültürel faaliyet istiyor. Çocukların ilime, bilime, fene dokunmaları gerekiyor” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR”

Derslerde verilen teorik eğitimlerin öğrenmeye katkısının yeterli olmadığını vurgulayan Doğanay şunları söyledi; “Fildisi macunu, Hidrojen peroksit deneylerini anlatsam da akıllarında kalmıyor aynı şekilde volkanların oluşum ve yok oluş mantığını kitaplardaki gibi anlatmak yeterli gelmiyor. Bizler okullarımızda bunları deneyerek yapıyoruz. Hem çocuklar eğleniyor hem öğreniyor. Ayrıca akılda kalma olasılığı da çok artıyor ve bize zaman kazandırıyor.”

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi ve üniversite iş birliğinde düzenlenecek projede, fen bilimlerinin eğlenceli şekilde öğrencilere aktarılması hedefleniyor.Etkinlik 14-16 Ekim tarihleri arası Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirilecek. 

Kaynak: İstamonu

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum