Umke yaraları sarmak için bölgede;

Umke yaraları sarmak için bölgede

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Kastamonu’da selden zarar gören ilçelerde selin yaralarını sarmak için tüm gayretleriyle sahada yer alıyor....

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı başkanlıkların destekleriyle, Kastamonu UMKE ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir UMKE’den destek ekipleri, 70 personel, 10 UMKE aracı, 19 112 Acil Sağlık personeli, 4 ambulans, 3 arazi tipi ambulans ile 2 acil müdahale ünitesi ile afet bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için bölgede. 

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK”

Kastamonu UMKE tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;“Kastamonu UMKE ve Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir UMKE’den destek ekiplerle birlikte 70 personel, 10 UMKE aracı, 19 112 Acil Sağlık personeli, 4 ambulans, 3 arazi tipi ambulans ile 2 acil müdahale ünitesi ile afet bölgesindeki vatandaşlarımızın yanında olduk. Kastamonu UMKE olarak, 25 Haziran'da yaşanan sel ve taşkının ardından 6 personel ile mobil SAKOM’u devreye alarak; Bozkurt, Doğanyurt ve İnebolu’da 56 hastanın tahliyesini gerçekleştirdik. Abana KYK’da misafir edilen 12 vatandaşımıza sağlık hizmeti verdik. Bozkurt, Çatalzeytin, İnebolu ve Küre’de 19 diyaliz hastasının tahliyesini yaptık, 1 vatandaşımızın servis yatışını gerçekleştirdik, Bozkurt merkez ve hastane ile ulaşımın olmadığı Kilmes’te kurduğumuz acil müdahale ünitesinde 15 vatandaşımıza sağlık hizmeti sunduk. Ayrıca; Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu’da 89 köyde yaptığımız sağlık taramasıyla 201 vatandaşımıza ulaştık, bu süreçte toplam 304 vatandaşımıza sağlık hizmeti verdik.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum