“Biz unutulmuşuz”;

“Biz unutulmuşuz”

27 Haziran’da Kastamonu’da etkili olan yoğun yağış sonrasında meydana gelen sel afetinden ilçeler büyük oranda etkilendi. Sel afetinin etkili olduğu Taşköprü Hamzaoğlu Köyü Ötemevki Mahallesi’nde yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş; “Ötemevki mahallesiyle birlikte 4-5 mahalle bu selden ciddi anlamda etkilenen mahalleler arasında. Bu zarar gören mahalleleri görmeleri, müdahale etmeleri için o mahallelerin bulunduğu yerden tamamen yok olması mı gerekiyor. Neden umursanmıyoruz. Biz unutulmuşuz” dedi....

Hamzaoğlu Köyü, 27 Haziran’da meydana gelen sel felaketinde hasar alan köyler arasında. Kıvrım Çayı olarak da geçen Hamzaoğlu Çayı’nın taşması sonucu köprü ve yollar yıkılırken, evleri ve tarım arazilerini su bastı. Konuyla ilgili Hamzaoğlu Köyü Ötemevki mahallesinden bir vatandaş köylerindeki ve mahallelerindeki vahameti dile getirdi.

“İKİ FOTOĞRAF ÇEKMEKLE İŞ BİTTİ ZANNEDİYORLAR”

Geçtiğimiz sene yaşanan sel afetinde de köylerinin zarar gördüğünü  belirten Hamzaoğlu Köyü Ötemevki mahallesindeki ismini belirtmek istemeyen vatandaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçen sene sel geldi, devletimiz sağ olsun yine yanımızda olmadı. Köyün girişiyle çıkışında iki fotoğraf çekmekle iş bitti zannediyorlar. Bizim mahallemize devletin hiçbir kurumundan herhangi bir yetkili gelmedi. ‘Böyle bir mahalle var mı, zararı nedir, burada bulunan insanlar ne yapıyor, vaziyet nedir’ diye sormadılar. Muhtar beyle birlikte geliyorlar, köyün girişinde fotoğraf çekiyorlar, köyün biraz daha yukarı kısmı var bir fotoğraf da oradan alıyorlar. Sonra ‘Müdahale ediyoruz’diyorlar ve gidiyorlar.”


“GEÇEN SENE DUVAR  YAPILMALI DEDİK AMA YAPILMADI”

Hamzaoğlu köyünün, yaklaşık 100 yılı aşkın aynı yerde bulunan bir köy olduğunu belirten vatandaş; “Hamzaoğlu köyündeki çay kıvrım çayı olarak da bilinir. O çayın kenarına kurulmuş bir köy Hamzaoğlu köyü. Geçen sene sel felaketi oldu. Çayın iki tarafını açıp bıraktılar. Biz dedik ki; ‘Buraya ya duvar ya da taş yığma yapılması lazım. Sel geldiği zaman tekrar tahribat verecek.’ Şimdiye kadar yapılmalıydı ancak yapılmadı. Biz o köyde yaşıyoruz biliyoruz. Yıllar öncesinde de böyle bir sıkıntı yaşanmıştı. 3-4 evi sel alıp götürmüş o yaşanan afette. Ancak biz bunu insanlara anlatamıyoruz. Yetkililer tabi ki yardımcı olmaya çalışıyorlar ama yalnızız. Şuna hala uğraşıyoruz, bunun sonucu nereye gider nasıl bir çözüm bulunur bilmiyoruz” dedi.

“BEN PARA İSTEMİYORUM, GELİP HALİMİZİ GÖRSÜNLER İSTİYORUM”

Yetkililerin sadece fotoğraf çekip köyden ayrıldıklarını, mahallelerine gelmediklerini ve buradaki zararları görmediklerini belirten vatandaş; “En azından geldiklerinde, orada yaşayan insanlara sorsunlar. Tamam bu insanlar burada yaşıyor ama ne şartlarda yaşıyorlar. Birçoğunun ektiği domatesi, fasulyesi, mısırı ziyan olmuş durumda. Araziler gitti. Arazi içerisinde su akıyor. Yukarıdan fotoğraf çekerek ‘Tamam biz bu işi çözdük, yapıyoruz’ demekle olmuyor, bunu anlatmak istiyoruz. Bizim istediğimiz sadece gelsin yerinde görsün sonrasında karar versinler. Geçen sene de aynı şeyi yaptılar. Yetkililerden biri bana dedi ki; ‘Devlet bir buçuk milyon para aktardı.’ Dedim ki; Ben para istemiyorum, gelin görün halimizi dedim. Yalnız bırakılıyoruz” diye konuştu.

“BİZ UNUTULMUŞUZ”

Köylüye ‘Bir ihtiyacınız var mı?’ diye sorulmadığını dile getiren vatandaş; “Sosyal medyada, haberlerde ‘Hamzaoğlu Çayı tahribat yaptı’deniliyor ama sonrasında bu köylüye ‘Bir ihtiyacınız var mı? Ne durumdasınız?’ diyen yok. Nerede tahribat yaptı, nasıl bir zarar verdi, nereye zarar verdi kimse bunu bilmiyor. Çünkü orada gözüken ara köprü var, şuanda yıkık. ‘Oraya müdahale edeceğiz, yapacağız’ deyip, yine gittiler. Allah razı olsun yapıyorlar, DSİ çalışıyor şuan. Yolu açmaya başladılar. Biz kimseden bir şey dilenmiyoruz. Sadece buradaki insanlar burada yaşayan insanlar var, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Benim de zararım var, komşularımın da zararı var. Köyde 12 mahallemiz var. 12 mahalle arasından aralarında Ötemevki mahallesiyle birlikte 4-5 mahalle bu selden ciddi anlamda etkilenen mahalleler arasında. İllaki gelip görmeleri için,müdahale edilmesi için bu insanların ölmesi mi gerekiyor, o mahallelerin bulunduğu yerden tamamen yok olması mı gerekiyor. Neden umursanmıyoruz, devlet neden buraya gelmiyor.Sadece bizim derdimiz sıkıntımız orada yaşayan insanların görülmesi seslerinin duyulması. Biz unutulmuşuz” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum