“Asgari ücret ‘hiçlik’ sınırında”;

“Asgari ücret ‘hiçlik’ sınırında”

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, yeni açıklanan asgari ücretle ilgili açıklama yayınladı. İl Başkanı Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, yapılan zamma rağmen asgari ücretin, açlık sınırı altında kaldığına vurgu yaparak; “Seçenin 5 bin 500 TL, seçilenin 56 bin TL maaş aldığı güzel ülkemin insanları artık uyanalım. Çiftçiye, sanayiciye, esnafa verilen desteklerle üretimi ve ihracatı artıran projelerimiz hazır durumdadır. Bu bozuk ve faizci düzeni el ele vererek değiştirelim istiyoruz” ifadelerine yer verdi....


“ASGARİ ÜCRET, YAPILAN ZAMMA RAĞMEN AÇLIK SINIRI ALTINDA KALMIŞTIR”

Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni asgari ücret tutarına yönelik yazılı bir açıklama yayınladı. Yalçın açıklamasında, açlık sınırının 6 bin 391 TL olduğuna vurgu yaparak, şu ifadeleri dile getirdi; “Türkiye'de son zam ile 5 bin 500 lira olarak belirlenen asgari ücret karşılığında çalışan oranı yüzde 49 iken dört kişilik bir ailenin beslenmek için yapması gereken zorunlu gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 6 bin 391 TL olarak açıklanmıştır. Bugün asgari ücret, yapılan zamma rağmen açlık sınırının altında kalmıştır. Asgari ücretli, harcamalarında kazancının 3'te 1'ini dolaylı veya doğrudan vergiler yoluyla devlete ödemektedir. Buzdolabından ütüye, ekmekten şampuana kadar her üründe vergi olarak devlete öderken faiz olarak da bankalara ödemektedir. Asgari ücretli ayda 8 gün devlete 8 gün bankalara çalışırken sadece kalan 8 gün kendisi ve ailesi için çalışabilmektedir. Asgari ücretlinin bir cebinde devletin, diğer cebinde ise bankaların eli vardır. Asgari ücrete Ocak ayında yüzde 50 oranında zam yapılmış olmasına rağmen geçtiğimiz 6 aylık süreçte bu zam buharlaşmış ve yeniden zam yapılması zorunlu hale gelmiştir. Yapılan son zam ile birlikte oluşan 5 bin 500 TL rakamı, çalışanı memnun etmediği gibi işvereni de kara kara düşündürmektedir.”

“BOZUK VE FAİZCİ DÜZENİ EL ELE VEREREK DEĞİŞTİRELİM İSTİYORUZ”

Hem çalışanın hem de iş verenin, vergiler ve kesintilerin altında ezildiğine vurgu yapan Yalçın; “Hem çalışanı hem de iş vereni vergiler ve kesintiler yoluyla ezen bir tablo ile karşı karşıyayız. Hayat pahalılığıyla altı ayda yok olan maaş zamlarıyla, vergi ve kesintilerle yükü sabit tutarak mücadele edilemez. Yeni bir vergi düzenlemesine, ekmeğin fiyatına dahi sirayet etmiş faizden tamamen kurtulmaya acil ihtiyaç vardır. Mevcut ekonomi politikaları ile hayat pahalılığı sorununun çözülemeyeceği artık görülmelidir. Seçenin 5 bin 500 TL, seçilenin 56 bin TL maaş aldığı güzel ülkemin insanları artık uyanalım. 54. Hükümet Refah Yol iktidarı  döneminde 10 ayda oluşturduğumuz denk bütçe, çalışanlara ve emeklilere verilen yüzde 110, yüzde 150, yüzde 300 oranındaki maaş zamları ile adil devlet ve adil paylaşımı gerçekleştiren. Çiftçiye, sanayiciye, esnafa verilen desteklerle üretimi ve ihracatı artıran projelerimiz hazır durumdadır. Saadet Partisi olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyor. Bu bozuk ve faizci düzeni el ele vererek değiştirelim istiyoruz” dedi.  

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum