“Tesislerimiz tüm halkımıza açıktır”;

“Tesislerimiz tüm halkımıza açıktır”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de yıllardır uygulanan ve faaliyet gösterdiği tüm branşlarda markalaşan Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları açılışı ve spor teşkilatının 85. kuruluş yıl dönümü töreni gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İl Müdürü Asrak; “Sadece sporcularımıza değil, 61 spor tesisi ve antrenman salonumuz 7’den 70’e tüm halkımıza açıktır” ifadelerine yer verdi....

ASRAK; “ANA GAYEMİZ, ‘İYİ BİR İNSAN, İYİ BİR ÖĞRENCİ VE İYİ BİR SPORCU’ YETİŞTİRMEK”

Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak şunları söyledi:“Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağısağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla il ve ilçelerimizde uygulanan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarımız her olduğu gibi bu yıl da faaliyetlerini sürdürecektir. Yaz Spor Okullarımızda ana gayemiz öncelikle ‘iyi bir insan, iyi biröğrenci ve iyi bir sporcu’ yetiştirmektir. Spor alt yapısı eğitimi konusunda ilimizde bir marka haline gelen ve geçtiğimiz son 12 yıl içerisinde toplam 40 binden fazla çocuğumuza ulaşarak spor alt yapısının temelini oluşturan Yaz Spor Okullarımızda bu yıl yine 19 branş ve 44 antrenörümüz ile hizmet verilecek. İl Müdürlüğümüzün antrenörleri bu çalışmaları bizzat yönetecekler. Gençlik ye Spor Bakanlığımız tarafından çocuk ve gençlerimizin daha iyi imkanlarda ye daha konforlu alanlarda sportif aktivitelerini yapabilmeleri için il merkezi ve ilçelerimizde spor tesislerimiz daha modern ve daha kullanışlı hale getirildi. Simdi çocuklarımız geleceklerini daha modern, daha kullanışlı ve daha hijyenik spor tesislerimizde şekillendirebilecekler. Sporcularımız ulusal ve uluslararası alanda çıkacaklarıkarşılaşmaların hazırlıklarını modern spor tesislerimizde yapmanın keyfini yaşayacaklar.”

HERKESİN SPORU HAYATININ BİR BÖLÜMÜNE YERLEŞTİRMESİ GEREKMEKTEDİR”

Sadece sporcular için değil, toplam 61 spor tesisi ve antrenman salonunun 7'den 77'ye 24 saat tüm halkın hizmetinde olduğunu vurgulayan İl Başkanı Asrak; “Her yaşın yapacağı bir spor vardır düsturu ile tüm vatandaşlarımız. spor tesislerimizde sağlıklı bir yaşam için spor yapmaya davet ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözü bunun en güzel ifade ediliş biçimlerinden biridir. Sağlıklı bir nesil ve güçlü bir ülke için herkesin sporu hayatının bir bölümüne yerleştirmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerimize vermiş olduğu müjdelerin başında ücretsiz GSB Spor Okullarımızın faaliyetleri gelmektedir. Yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye genelinde seçili yurtlarımızda 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında 18-25 yaş arası gençlerimizin ücretsiz olarak konaklayabileceği müjdesini siz sevgili gençlerimize vermiştir. Okulların kapandığı bu dönemde çocuklarımızı, gençlerimizi yaz dönemini en verimli bir şekilde kullanarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okullarımıza kayıt yaptırmaya davet ediyorum” diye konuştu.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum