“Bu seneki hedefimiz 10 proje”;

“Bu seneki hedefimiz 10 proje”

Vali Avni Çakır’ın başkanlığında Valilik binasında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen iki proje için daha imza töreni düzenlendi. Daha öncesinde de 2 projenin imza törenini yapılmıştı. İmzalanan bu projelerle birlikte proje sayısı 4’e yükseldi. Vali Avni Çakır açıklamasında; “Kastamonu’da bu tür projelere sıklıkla imza atmaya devam edeceğiz. Bu sene ki proje hedefimiz 10. Herkesin faydalanmasını istiyoruz” diye konuştu....

Taşköprü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin “Manevi Mirasımız” ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’nin “Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor” projesi İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.İmza törenine Vali Avni Çakır, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Pınar Başbilen, Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ve Taşköprü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sefa Ünal ile beraberlerindeki heyet katıldı.

ÇAKIR; “HER KESİMDE VATANDAŞIMIZIN PROJELERİNİ BEKLİYORUZ”



Projelerin imza töreninde bilgilendirmede bulunan Vali Avni Çakır;“Projesi olan, fikri olan her STK’ya, her topluluğa öncelik olmaya, destek olmaya büyük bir çaba sarf ediyoruz. Kadınlarımız, şehit ve gazi ailelerimiz, gençlerimiz bizim önceliğimiz. Her kesimde vatandaşımızın projelerini bekliyoruz. Projeleri, ekip arkadaşlarımızla olgunlaştırıyoruz, gerekiyorsa ilaveler yapıyoruz. Proje destekleme kriterlerine uygun hale getirdikten sonra, uygulama imkanını sahada yükseltip, destek almalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sene 2 tane derneğimizin projelerinin desteklerini gerçekleştirmiştik. Onlarda sahada başarılı bir şekilde uygulanıyor. Bugünde Taşköprü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin ‘Manevi Mirasımız’ ile Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’nin ‘Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor’ projelerini protokollerini imzalayacağız” dedi.

MANEVİ MİRASIMIZ PROJESİNE 49 BİN TL DESTEK

Taşköprü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin “Manevi Mirasımız” isimli proje hakkında bilgi veren Vali Avni Çakır; “Bu projeye destek miktarımız 48 bin 860 TL’dir. Bu proje kapsamında Taşköprü’de yaşayan 18 şehit ailesi ve 20 gaziye sosyal ve psikolojik yönden destek verilecek. Ayrıca Taşköprü’de yaşayan öğrencilerin Taşköprü Şehitlerini tanıyarak milli ve manevi duygularının geliştirilmesi noktasında faaliyetler icra edilecek. Bu noktada Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Taşköprü Belediyemiz projenin işbirlikçi kuruluşlardır. Taşköprü’yü de tebrik ediyorum. Bu Taşköprü’den gelen 3’üncü proje. Diğer ilçelerimizden de aynı şekilde projelerini bekliyoruz. Kastamonu şehit ve gazisiyle bütünleşmiş bir şehir. Her bir ailenin şehidi, gazisi var. Şehit ve gazilerimize de devlet olarak her zaman öncülük veriyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇAKIR;MUHTARLARIMIZLA, TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK BİR TAKIM FAALİYETLER İCRA EDECEĞİZ”

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’nin “Muhtarlar Gelişiyor Kastamonu Değişiyor” projesi hakkında da bilgilendirmede bulunan Vali Avni Çakır; “Kastamonu Türkiye’de ilk muhtarlık seçiminin yapıldığı bir il, o yüzden çok anlamlı bir proje. Ülkemizin muhtarlarını da ilimizde ağırlamak istiyoruz. Derneğimizin bu projesine de 84 bin 460 TL Bakanlığımızın bir katkısı olacak. Bu projede Belediye, Özel İdare, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm ile Orman Bölge Müdürlüğü işbirlikçi olacak. İlgili kurum ve kuruluşlarda yardımcı olacak. Başarılı bir şekilde uygulayacağız. Türkiye’de bu anlamda ilk olma özelliği taşıyan bir proje olacak. Buradaki amaç vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmaları için muhtar ve üyelerin kişisel, mesleki gelişimini eğitimlerle, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle destekleyip, toplumsal konularda (çevre, iklim değişikliği, gıda ve suyun korunması, kadına şiddet, özel günler) hassasiyetlerinin arttırılması noktasında çalışmalar sağlanacak. Bunun yanında Muhtarlar Müzesi’ni geliştireceğiz. Kastamonu’da turizm noktasında önemli bir ziyaret noktası olması için burayı daha da geliştireceğiz. Muhtarlarımızla Türkiye’de ses getirecek bir takım faaliyetlerde icra edeceğiz” dedi.

“BU SENEKİ PROJE HEDEFİMİZ 10”



Vali Çakır son olarak, şunları ekledi; “Projeler sadece çağrılarla olmuyor. Bu çağrılara destek gelmesi gerekiyor. Bu çağrıya destek verip, proje sunanlara teşekkür ediyorum. Kastamonu’da bu tür projelere sıklıkla imza atmaya devam edeceğiz. Bu sene ki proje hedefimiz 10. Herkesin faydalanmasını istiyoruz. Muhtarlarımızla alakalı proje de Kastamonu için özel bir proje. İlimizin tanıtımına katkı sunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

YAPICIOĞLU; "MUHTARLAR TİYATROSU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ise; “Kastamonu’ya yakışanı en güzel şekilde yapmak için gayret göstereceğiz. Yine Türkiye’de ilk olan Kastamonu Muhtarlar Müzesi’ni de hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu projeyle Türkiye’nin 81 ilden envanter toplayıp, sizlerin önderliğinde bu projeyi geniş bir alana taşıyıp, orada sergilemek ve müzemizle ilgili kitapçıklar bastırmayı hedefliyoruz. Yine Kastamonu muhtarlarımız için fidan dikim sahası oluşturmayı hedefliyoruz. Çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Ayrıca Muhtarlar Folklor Ekibi’ni kurmayı ve dünümüzü, bugünümüzü hatırlatacak tiyatro oyunu sergilemeyi hedefliyoruz” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum