Gönülden Dile konseri, yüreklerde hissedilecek;

Gönülden Dile konseri, yüreklerde hissedilecek

Kastamonu Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde (KASMEK) çalışmalarını yürüten Kültür ve Sanat Derneği, Gönülden Dile Türk Halk Müziği Konseri’ne hazırlanıyor. Türk Halk Müziği eserlerinin seslendirileceği konser için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor....

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sebahattin Güner’in kurucusu olduğu KASMEK Türk Halk Müziği Koro ekibi, 20 Haziran’da Kastamonu’yla buluşacak. Koro Şefliğini Sevgi Çevik’in, Saz Ekibi Şefliğini ise Ayhan Çevik’in yaptığı konserde 20 eser seslendirilecek. Konser 20 Haziran Pazartesi Günü, saat 19.30’da Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

Gönülden Dile Türk Halk Müziği Konseri Şefi Sevgi Çevik koro çalışmalarında büyük bir emek verdiklerini dile getirerek şöyle konuştu; “Aynı koromuzla 2016 yılında konser düzenledik ve sonrasında ara vermek durumunda kaldım. Bu yıl Şubat ayının sonlarına doğru koro çalışmalarımıza yeniden başladık. Kurucumuz Sebahattin Güner’in de teklifi üzerine bu ekibimizi yeniden bir araya topladık ve çalışmalarımıza büyük bir heyecanla yeniden başladık. 4 buçuk 5 aya yakındır da çalışmalarımız devam ediyor. Bu koro için büyük emek verdik. Amatör olarak başladık ama profesyonel aşamaya geldik diyebiliriz. Koromuzda üniversiteden hocalarımız var ben de Müzikoloji bölümü mezunuyum. Kaliteli bir çalışmayla Kastamonu halkını, Türk Halk Müziği ile buluşturmaya geliyoruz.  

“TÜRK HALK MÜZİĞİNE GÖNÜL VEREN HERKESİ BEKLİYORUZ”

24 korist ve 8 sazende olmak üzere toplamda 32 kişiden oluşan KASMEK Türk Halk Müziği Korosu, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ve 20 Haziran için hazırlandıklarını belirten Şef Sevgi Çevik; “Koro ekibimizdeki herkes bu işi gönül vererek yapıyor. Şubat ayında başladığımız ve yaklaşık 5 aydır süren çalışmalarımız, bir kez bir devamsızlık olmadan gerçekleşti. Her biri gönülden, hiçbir mecburiyet hissetmeden, sıkılmadan çalışmalarına devam etti. 5 aydır devam eden çalışmalarımız, büyük bir özen ve heyecanla gerçekleşti. Şimdi ise 20’sinde Kastamonu halkıyla buluşmak için hazır ve heyecanlıyız. Bu vesileyle 20 Haziran’da gerçekleştireceğimiz Gönülden Dile Türk Halk Müziği konserimize tüm Kastamonu halkını davet ediyoruz. Gerçekten halk müziğine, türküye gönül veren, dinlemek, yüreğinden hissetmek isteyen herkesi bekliyoruz. Bunu bizleri dinlemeye gelen herkese, Türk Halk Müziğini yürekten hissettireceğimize inanıyoruz. Halk müziğine gönül veren herkesi ‘Gönülden Dile’ konserimize bekliyoruz.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum