"Fiyatlar rahatsız edici";

"Fiyatlar rahatsız edici"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde artan akaryakıt fiyatlarıyla ilgili konuştu. Erdoğan konuşmasında; "Benzin ve motorin fiyatları rahatsız edecek düzeydedir" dedi....

Son dönemlerde artan akaryakıt fiyatları hakkında bir değerlendirme de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Parti grubunda konuşan Erdoğan, "Ham petrol fiyatlarındaki artıştan maalesef etkileniyoruz. Dünyanın yaşadığı bu sıkıntının geçmesini sabırla bekleyeceğiz" dedi.

"KEŞKE ÜLKEMİZİN HER YERİNDEN PETROL FIŞKIRSA"

Pazartesi günü Filyos'da Karadeniz gazı denize ilk boru indirme ve kaynak törenini yaparak bu yönde önemli bir adım daha attıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yerli ve yenilenebilir enerji kaynak potansiyelimizi en üst seviyede değerlendirilebilecek her yolu, yöntemi devreye alıyoruz. Petrol fiyatlarındaki aşırı yükselmeye bağlı olarak, pompa fiyatlarında ortaya çıkan rakamlar gerçekten rahatsız edici düzeydedir. Keşke ülkemizin her yerinden petrol fışkırıyor olsa da bu durumun önüne geçebilsek. Ama petrol tüketiminin çok büyük bölümünü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak hem ham petrol fiyatlarındaki yükselişten hem de kurdaki artıştan anında etkileniyoruz. Petrol fiyatlarının katlanarak artan bu seviyesinin sadece bizim değil, hiçbir ülke bakımından sürdürülebilir olmadığı açıktır. Bu fiyatların makul fiyatlara düşmesiyle birlikte pompa fiyatlarının da gerileyeceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum