Hurdalık manzaralı 100 yıllık rüya…;

Hurdalık manzaralı 100 yıllık rüya…

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi binası, uzun yıllar süren bekleyişin ardından bu yıl ilk kez öğrencileriyle kavuşmak için gün sayıyor....

Yaklaşık 3 ay sonra ilk kez şehrimizde eğitim ve öğretime başlayacak Tıp Fakültesi binasında ciddi eksiklikler dikkat çekiyor. Büyük bir bölümü tamamlanan ve hizmete açılmaya hazır olan fakülte binasının girişinde çevre düzenlemesinin ne zaman yapılacağı belirsiz. 3 ay sonra eğitim faaliyetlerine başlayacak olan binanın, çevre düzenlemesi henüz yapılmazken, fakülte önündeki hurdalık görüntüsü de dikkat çekiyor.

ŞEHRE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜ…

Kastamonu için büyük adımlardan biri olan ve sözleşme bedeli 18 milyon 672 bin TL olan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi binası, bu sene Eylül ayında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlıyor. Açılışına yaklaşık 3 ay kalan binanın şu anki görüntüsü kafalarda soru işareti oluşturuyor. Fakültenin girişi ve çevre düzenlemesinin ne zaman yapılacağı tartışılan konular arasında.

Son zamanlarda sağlık ve eğitim anlamında önemli gelişmeler yaşayan Kastamonu, bölgenin sağlık merkezi olmayı hedefliyor. Kastamonu Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi’nin de kurulacağı, Mart ayında yayınlanan Resmi Gazete’yle duyurularak, çalışmaların en kısa sürede başlatılacağı ifade edilmişti. Kastamonu Üniversitesi sağlık ve eğitim anlamındaki yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekerken yapımı tamamlanan ve 3 ay sonra eğitime başlayacak Tıp Fakültesi binasının girişi, sağlık noktasında öncü olmak isteyen Kastamonu şehrine yakışmayan görüntülere neden oluyor.

TOPAL: “KASTAMONU’DA TIP FAKÜLTESİ 100 YILLIK BİR HAYALDİ”

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen mezuniyet töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal da, Tıp Fakültesi ile ilgili şu düşünceleri dile getirmişti; “Bu dönemin en önemli hizmetlerinden biri de hiç şüphesiz Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizin afiliye edilmesi, Tıp Fakültesi öğrencilerimizin Kastamonu’da eğitim görmeye başlamasıdır. Kastamonu’da Tıp Fakültesi 100 yıllık bir hayaldi. Bu hayali yerine getirdiğimiz için ayrıca gururlu ve mutluyuz. İnşallah Tıp Fakültemiz önümüzdeki eylül ayından itibaren kendi binasında eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirecek. Sağlık alanındaki bir diğer güzel gelişme sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla üniversitemiz bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi kurulmasıdır. İnşallah, Diş Hekimliği Fakültemizin de eğitime başlamasıyla, Kastamonu’da sağlık alanında önemli bir adım daha atılmış olacak.”

Kastamonu’da 100 yıllık hayalin gerçekleşmesini anlamını taşıyan “Tıp Fakültesi” binasının çevre düzenlemelerinin, eğitim öğretime başlanmasına 3 ay kalmasına rağmen hala tamamlanmamış olması, milyonlarca lira harcanarak hayata geçirilen binalara yakışmıyor. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum