‘Sınıfta kaldınız’;

‘Sınıfta kaldınız’

Belediye Başkanı Vidinlioğlu, arsa satışı sonrası ilk kez açıklamalarda bulundu. Başkan Vidinlioğlu açıklamasında; “Arsa ihalesinden dolayı, CHP, CHP il başkanı ve CHP milletvekili sınıfta kalmıştır. İhaleyi benim iptal edemeyeceğim yönünde orda burada konuştukları ifadelerden sonra, akılları sıra siyaseten alan açmak ve beni açığa düşürmek için, 150 milyona talibiz demişlerdir ama sözlerinin arkasında duramamışlardır. İhaleye katılamamışlardır, üstüne üstlük yalan söyleyerek, ihale salonuna alınmadıklarını, belediyeye giremediklerini belirtmişlerdir. Külliyen yalandır. 150 milyona talip olduğunuzun videosu hala hafızalarda, bunu ifade ettikten sonra benim bu ihaleyi iptal etmem ve akabinde de sizin girememeniz saf bir gerçektir. İhalenin şeffaflığı ile ilgili Hasan Baltacı’nın söylediği sözlere de cevabımız var” dedi....


Babasının sağlık durumundan dolayı Ankara’da bulunan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, online basın toplantısı düzenleyerek, satışı tartışmalara neden olan Kuzeykent’teki arsaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Satılan arsayı TBMM gündemine taşıyan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın sözlerine tepki gösteren Başkan Vidinlioğlu; “Kastamonu siyasetine yön vereceğini ve bana da ayar verebileceğini falan zannediyorsun, ben sana ziyadesiyle kemikli gelirim, boğazında kalırım haberin olsun” ifadelerine yer verdi.

 

“BURAYI ‘150 MİLYONA ALIN DA, BENİ BU YÜKTEN KURTARIN’ DEDİĞİNİ BİLİYORUM”

 

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, arsa ile ilgili süreci anlatarak şu ifadeleri dile getirdi; “Arsa satış ihalemiz vardı onun tekrarını yaptık. Buna ilişkin CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın mecliste bir konuşması oldu. Tabii tamamıyla yalana dayalı bir konuşmayı mecliste gerçekleştirdi. Bu süreçte satış, kiralama ve benzeri şeklinde Belediye Meclisi’nden yetki aldık. Bu yetki oy birliğiyle alındı. Akabinde de benim ‘satacağımı kim söyledi?’ sözümün üzerine de yine aynı şekilde tevil yoluna gidildi. Meclisten alınan yetki hem satış için, hem kiralama için, hem de farklı şekilde değerlendirebilmek için başkana verilmiş yetkiydi. Bunun üzerinde çok fazla spekülasyon yapmaya da gerek yok. Hemen akabinde de gerçekleşen ihaleye 9 tane firma katıldı. İlk ihalede 100 milyonun biraz üzerinde bir satış oldu. Hemen ardından CHP il başkanı ‘200 milyon lire edecek bir arsanın üç otuz paraya satılmasıyla’ bizi itham etti. Ben de bunun üzerine ‘Kardeşim 100 milyona satıldı. Senin dediğin gibi bir bedelde yok. Madem böyle diyorsun, ‘o zaman 150 milyona gel kendin al’ dedim. CHP il başkanı bütün basın mensupları huzurunda 150 milyona talip olduğunu söyledi. Bunun akabinde ben de meclis toplantısında ‘Buyur kardeşim, ben kamu yararını gözetiyorum. Madem 150 milyona talipsin, ihaleyi iptal ettim, gel al’ dedim. Ondan sonra da il başkanının değişik değişik yerlerde ‘Başkan beni açığa düşürdü. Ben iptal edeceğini hiç ummamıştım. Ama iptal etti’ diyerek farklı farklı kişilere ‘Burayı 150 milyona alın da, beni bu yükten kurtarın’ dediğini biliyorum. Kapı kapı dolaştığını biliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BELEDİYENİN 4. KATINDAN FOTOĞRAF VERİP, BELEDİYEYE ALINMADIĞINIZI İDDİA EDİYORSUNUZ”

 

Başkan Vidinlioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Beni, 40 haramilerin safında olmakla suçlayan, ihaleye giren kişileri bir araya getirmekle suçlayan İl Başkanı Hikmet Erbilgin’in bizden ve belediyeden özür dilemesi lazım. İlk ve 2’nci ihaledeki fotoğraflardan belli. Aynısını Hasan Baltacı da söyledi. Belediyeye alınmadıkları ve ihalenin şeffaf olmadığına yönelik iddiaları gündeme getirdi. Belediyenin 4’üncü katından fotoğraf vereceksiniz, daha sonra belediyeye alınmadığınızı iddia edeceksiniz. Her haliyle külliyen yalan olduğu belli. İhale kanunu açıktır. İhaleye girecekler ihale salonuna girebilir, onun dışındakiler giremezler. Kaldı ki biz meclis görüşmelerimizi bile canlı yayınlıyoruz. Yani tamamen yalan ve tenzilata kurulu, milletin meclisinde milletin gözünün içine baka baka sayın vekil yalan söylüyor. İl başkanı ‘150 milyona ben alıcıyım’ dedikten sonra ne ihaleye girebildi ne de ihaleyi alabildi.  Görünen o ki; ben sorularıma cevap almadıkça, il başkanını muhatap almayacağımı söyledikten sonra rolleri değiştirdiler. Hikmet Erbilgin’in rolüne sayın Baltacı soyunmuş oldu. Bundan ayrıca memnun oldum. En azından karşımızda bir muhatap bulmuş oluyoruz. Sayın vekilin topa girmesi benim açımdan hoş oldu. Görünen o ki sayın Baltacı’nın bugüne kadar açıklamalarında çok fazla siyaset dilini kullanırken, tenzilata yol açabilecek, ifadelerden imtina etmesi oldu. Hele hele benimle ilgili ifadelerde özellikle imtina ediyordu. Fakat görünen o ki, sayın Hikmet Erbilgin ile aynı dili kullanmaya başladılar. Hikmet Erbilgin’e söylediğim bir sürü söz var. Bu sözlerin dün de arkasındaydım, bugün de arkasındayım. Hem beni suçlayacaksınız, hem de benden özür ve teşekkür bekleyeceksiniz. Hikmet Erbilgin’e söylediğim onca sözden sonra, anlaşılan o ki sayın Hasan Baltacı’nın TBMM’den benzer dili kullanmaya başlaması hem benim adıma hem de Kastamonu adına kabul edilebilir bir durum değil. İl başkanından cevap alamadığım sorulara sayın Hasan Baltacı’dan ivedilikle cevap bekliyorum” şeklinde konuştu.

 

“MÜTEDEYYİN CHP’Lİ SEÇMENLERİN YÜZLERİNE NASIL BAKACAKSIN?”

 

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’e yönelik eleştirilerini sürdüren Başkan Vidinlioğlu; “Hikmet Erbilgin’in ne kadar çark ettiğini hepimiz gördük. Onun ismi çarkçı Hikmet Erbilgin. Aynen genel başkanı gibi sıkıştığında çark etmeye başvuruyor. Yani bu kadar siyasette kıvırmak çok da kabul edilebilir değil. Alacağını söylüyorsun, talip olamıyorsun, ondan sonra bizden teşekkür bekliyorsun. Bu ne benim, ne de benim mensubu olduğum hareketin kabul edebileceği şeyler değil. Sayın Hasan Baltacı, milletin meclisinden bir tarihçi edasıyla bu arsanın süreci hakkında bilgi veriyorsun. Akabinde belediyeye alınmadığını iddia ediyorsun. Bunun külliyen yalan olduğu fotoğraflarda zaten belli. Siyaseten bu kadar lafı yedikten sonra sayın Hikmet Erbilgin hala çıkıp, basın mensupları karşısında ‘Acımadı ki, acımadı ki’ diyor ve aynı tavrı Hasan Baltacı’da da görür hale geldik” dedi.

 

“KASTAMONU HALKI SENİ DE, İL BAŞKANINI DA ASLA AFFETMEYECEK”

 

Konuşmasının devamında Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’ya yönelik de eleştirilerini dile getiren Vidinlioğlu; “Senin 2019 seçimlerinde, partinin adayının bir gün bile yanında dolaşmadığını, her defasında Kastamonu halkının yanında olduğunu ve Kastamonu’nun menfaatlerini koruyacağını söylüyorsun ve Kastamonu’nun hizmetine talip olduğunuzu beyan ediyorsunuz. Kendi il başkanının, kendi belediye başkan adayının yanında duramayan ama gece yarıları bir başka partinin belediye başkan adayıyla gizli saklı toplantılar yaptığını beni bilmiyor zannetme. Seni aklını başına almaya davet ediyorum. Senin geldiğin geleneği bildiğim için söylüyorum, teröristlerle kol kola, terör sevicilerle kol kola olduğunu biliyorum. Her İstanbul’a gittiğindeki görüşmelerini bilmiyorum zannetme. Dolayısıyla Kastamonu gibi mütedeyyin, muhafazakar bir yerde, o mütedeyyin CHP’li seçmenlerin yarın sen yüzlerine nasıl bakacaksın? Kastamonu halkı seni de il başkanını da asla affetmeyecek, bunu sana çok rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

 

“AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA ZANNEDER”

 

CHP İl Başkanlığı’ndaki istifalara değinen Başkan Vidinlioğlu; “Merkez ilçe başkanınızı yediniz, kadın kolları başkanınızı yediniz, gençlik kolları başkanınızı yediniz, dikensiz bir gül bahçesi istiyorsunuz. Hep birlikte yaşayacağız ve göreceğiz, o dikensiz gül bahçelerinde devre dışı bıraktığınız yöneticilerinizin, hepsinin dikenleri gün gelecek size batacak. Meclisin kürsüsünde, biz yöneteceğiz diyorsun, evet aç tavuk kendini darı ambarında zanneder. 3-5 tane sahte hesap üzerinden algı operasyonu yürütmeye kalkıyorsunuz ve sosyal medya üzerinden de bizim üzerimize salıyorsunuz. Neymiş efendim, Belediye’ye 53 milyon daha fazla kazandırmışsınız. Hadi oradan siz mi kazandırdınız, ihaleyi ben iptal etmeseydim bunların hangisi olacaktı? Alacağız dediniz diye ihaleyi iptal ettim, ihalenin yanından yöresinden geçemediniz, bir teklif dahi veremediniz, kapı kapı dolaşmanıza rağmen. Sayın Hasan Baltacı, ben senin attığın adımların hepsini biliyorum. Sen arada sırada basın mensuplarının karşısına çıkıp ya da meclis kürsüsünden yaptığın konuşmalarla, Kastamonu siyasetine yön vereceğini ve bana da ayar verebileceğini falan zannediyorsun, ben sana ziyadesiyle kemikli gelirim, boğazında kalırım haberin olsun. Teröriste terörist diyeme, teröristlerle arana mesafe koyama, hatta onlarla gizli saklı görüşmeler yap, kendi belediye başkan adayının arkasında durama, il merkezinde görünme, başka partinin belediye başkan adayıyla gece yarıları gizli saklı görüşmeler yap ve ondan sonra çıkıp karşıma belediyeyi düzgün yönetememekle bizi suçla, hadi oradan. Senin yapman gereken şey, mademki muhatap olarak karşıma sen çıktın, bundan sonrasında Hikmet Erbilgin’in veremediği cevapları ben senden bekliyorum. Fakat benim için üzücü olan şey şu oldu; senin Hikmet Erbilgin’in rolüne soyunmuş olman. Artık Kastamonu seçmeni Hikmet Erbilgin’i iyi tanıyor, canı sıkıldığında çark ediveriyor, hemen siyaseten kıvırıveriyor. Bu konuda çok da maharetli, fakat sen bu konuda ne kadar maharetlisin bunu ilerleyen süreçte birlikte göreceğiz. Benim sana söyleyeceğim, ilk önce çık terörle arana mesafe koy, terörü ve teröristi kınadığını ifade et. Ondan sonra gel, başka şeyler konuşmaya hakkın da olsun, yüzünde olsun” dedi.

 

“ARSA İHALESİNDEN DOLAYI, CHP, CHP İL BAŞKANI VE CHP MİLLETVEKİLİ SINIFTA KALMIŞTIR”

 

CHP’li mütedeyyin seçmenin rahatsızlığını bildiğini savunan Belediye Başkanı Vidinlioğlu; “Sizler kendinize müthiş bir alan oluşturdunuz. Size olan muhalif seslerin hepsini kıstınız, aklınız sıra Kastamonu’da güllük gülistanlık, homojen bir yapıya kavuştuğunuzu zannediyorsunuz. İlerleyen süreci birlikte yaşayacağız, bunun böyle olmadığını sen de göreceksin. Umarım ve dilerim bundan sonra, ifadelerinizi daha düzgün seçersiniz. Bundan sonrasında benimle ilgili konuları gündeme getirirken, bir defa, iki defa değil, üç defa düşünür ve öyle söylersin. Ben öyle senin daha önce polemik yaşadıklarına çok benzemem. Benim siyaset tavrım da tarzım da bellidir, öyle lafı da eğip bükmem. Bundan sonrası için asıl dikkat etmesi gerekenler sizlersiniz. Bu arsa ihalesinden dolayı, CHP, CHP il başkanı ve CHP milletvekili sınıfta kalmıştır. İhaleyi benim iptal edemeyeceğim yönünde orda burada konuştukları ifadelerden sonra, akılları sıra siyaseten alan açmak ve beni açığa düşürmek için, 150 milyona talibiz demişlerdir ama sözlerinin arkasında duramamışlardır. İhaleye katılamamışlardır, üstüne üstlük yalan söyleyerek, ihale salonuna alınmadıklarını, belediyeye giremediklerini belirtmişlerdir külliyen yalandır. 150 milyona talip olduğunuzun videosu hala hafızalarda, bunu ifade ettikten sonra benim bu ihaleyi iptal etmem ve akabinde de sizin girememeniz saf bir gerçektir. İhalenin şeffaflığı ile ilgili Hasan Baltacı’nın söylediği sözlere de cevabımız var. Orada 3 tane encümen üyesi, belediye başkanı ya da başkan vekili, oradaki diğer encümen azalarının olduğu, üstüne üstlük bir de ihaleye girenlerin olduğu bir salon orası” ifadelerine yer verdi.

 

“KENDİNİZ ÇALIP KENDİNİZ OYNUYORSUNUZ”

 

Başkan Vidinlioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hangi projeniz var, CHP’nin zihniyeti bu mu olmalı? Bir şey yapıldığında biz istemedik modunda ortaya çıkıp da tamamen yalan ve tezvirat üzerine kurulu bir siyaset yürütmek kimsenin de doğru bulduğu bir şey değil. 2-3 tane fake hesap üzerinden algı oluşturmaya kalkıyorsunuz ama elinizde patlıyor. Madem o kadar çok seveniniz ve destekleyeniniz var, 8-10 tane fake hesaplarınızdan yaptığınız yorumlar haricinde kimsenin bu ihale ile ilgili bir şey dediği yok. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. Onun için bundan sonrasında belediye ile ilgili ya da benimle ilgili konuşurken lütfen biraz dikkat edin. Bir de ‘burası Kastamonu Belediyesi, MHP’li belediye değil’ diyorsun. Ben zaten 31 Mart akşamı parti rozetimi çıkarttığımı ifade etmiştim. Belediye Meclisi üyelerimizin hepsi parti rozetini taşıyor, siz de belediye meclisinde temsil ediliyorsunuz. Dolayısıyla hiç kimse belediye başkanlığına gökten zembille gelmedi. Hiç kimseyi de bulunduğu yere leylekler getirmedi. Herkesin arkasında bir siyasi irade var. Herkesin arkasında bir teşkilat var. Herkesin arkasında da kendisini seven bir seçmen grubu var. Onun burasının MHP’li belediye değil, hayır efendim burası Kastamonu Belediye Başkanlığı, Kastamonu Belediyesi ise MHP’li belediye başkanının ve meclis üyelerinin birlikte yönettiği belediyedir. O yüzden benim söylediklerimi geri bana söylüyorsunuz. Sizin aklınız yok ki, bana akıl verebilesiniz. Siz sadece karşı çıkmakla mükellefsiniz. Ondan sonra da ‘biz niye iktidara gelemiyoruz’ diye kendinizi sorgulamıyorsunuz” dedi.

 

“YÜKSEKTEN UÇMA HUYUNUZDAN VAZGEÇİN”

 

CHP’nin halkın önüne bir tane proje koyamadığını savunan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu; “Halkın önüne koyduğunuz bir tane projeniz yok. Seçim meydanında bir tane kataloğunuz mu vardı? Bir tane anlattığınız projeniz mi vardı? Oraya ‘yurt alanı, kreş ve kültür alanı yapalım’ diyorsunuz. Yahu siz harbiden mi dünyadan bihabersiniz? Biz kreş açtık zaten, ayrıca Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne de yeni bir kreş yapıyoruz. Kastamonu’da Kredi ve Yurtlar Kurumuna hiç mi sormuyorsunuz yurt ihtiyacının olup olmadığını? Bizim orayı betona çevirmekle itham ediyorsunuz, kendinizde betonarme fikirlerle karşımıza geliyorsunuz. Bu mu sizin particilik anlayışınız, bu mu sizin vizyonunuz? Kültür Merkezini de Allah’ın izniyle ben Kastamonu’ya kazandıracağım. Siz sadece seyretmekle kalacaksınız. Ortaya koyduğunuz bir tane projeniz yok, ortaya koyduğunuz projeniz olursa bunlar da akla ve mantığa uyarsa o projeyi de hayata geçirmekten bizler asla kaçınmayız. Hatta ve hatta teşekkürlerimizi de o zaman sizlere yaparız. Diyanet İşleri Başkanlığının yurt olarak tanzim edeceği yarım kalan bir yurt binasıyla ilgili ifadeler kullanıyorsunuz, madem sizin bu kadar imkanınız var da kendi yönettiğiniz belediyelere niye bu imkanları sunmuyorsunuz? Sizin varınız yoğunuz, bütün sorununuz Kastamonu Belediyesi mi? Başkasının imkanları ile Kastamonu’ya bir şeyler yapma gayreti içerisindeyseniz eğer bunu yapmak istiyorsanız ben size çok rahat Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bir hazine arazisi bulayım, yapmak istediğiniz kültür merkezini buyrun oraya yapın, Kastamonu’ya bir hayrınız olsun. Siz, sadece bir şey yapalım istediğimiz zaman yok öyle yapalım, yok böyle yapalım, siz hangi belediyenin hangi imkanları ile Kastamonu halkı adına konuşuyorsunuz? Kendi adınıza konuşuyorsunuz. Kim size bu imkanları sunuyor? Ellerini taşın altına koyacaklarmış. Siz elinizi değil, gövdenizi taşına altına koysanız ne olur, cürmünüz ne ki sizin? Kendi kendinize bir takım inandığınız hayallerin peşinden koşuyorsunuz. Ama benim size tavsiyem, Kastamonu ile ilgili bir şeyler yapmak istiyorsanız önce Kastamonu ile ilgili hayalleriniz olsun. Bu hayallerinizi de kamuoyu ile paylaşın. Yüksekten uçma huyunuzdan vazgeçin. Düştüğünüz zaman bir yerleriniz inciniyor, incindiğinizde de kırılıyorsunuz. Bu kadar siyasi cevaptan sonra hala benim karşıma çıkıp da hem sayın vekil hem de sayın il başkanı ‘acımadı ki acımadı ki’ diyor. Daha nasıl acıyacak ben de bilmiyorum. Bundan sonrasında da ne kadar acır bilmiyorum ama sizin söyleyeceğiniz her söze bizim verebilecek cevabımız var. Umarım ve dilerim bundan sonra atacağınız adımları da buna göre atarsınız” dedi.

 

“ŞEHİR EŞKIYALIĞINI ADET HALİNE GETİRDİLER”

 

Başkan Vidinlioğlu son olarak; “Önceki Kastamonu Belediyemize, CHP il başkanının baskın yapar gibi girişiyle ilgili şikayetimiz olmuştu. Bu şikayetle ilgili savcılık, CHP il başkanını ifadeye çağıracaktı. Artık arkadaşlar şehir eşkıyalığını adet haline getirdiler. Belediyeye alınmadık yalanlarını hepiniz görüyorsunuz. Belediyenin dördüncü katından fotoğraf veriyorlar, belediyeye alınmadık diye de açıklama yapıyorlar. Buna sayın Hasan Baltacı da dahil olmak üzere meclis kürsüsünden milletin gözünün içerisine baka baka yalan söylüyor. İhale salonuna alınmamak mevzuat gereğidir. İhalenin de bu şekilde yapılması kanun gereğidir. Ne kanun biliyorlar ne de mevzuat biliyorlar. Ama sadece suçlama var. Desteksiz atıyorlar. Zannediyorum bir önceki konuyla ilgili ifadeye çağrılacaklardır başsavcılık tarafından” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum