Drone Severler Yarışmada Buluşuyor;

Drone Severler Yarışmada Buluşuyor

Teknofest kapsamında, teknoloji yarışmalarının final etapları bu yıl Karadeniz başta olmak üzere yurdumuzun dört bir yanında gerçekleştirilecek....

İlk etabı Kastamonu’da başlayacak Türkiye Drone Şampiyonası yarın Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Kampüsü’nde başlıyor.Türkiye Drone Şampiyonasıbu yıl 1 ön eleme yarışı, 2 etap yarışı ve 1 büyük final yarışından oluşacak. Final yarışında birinciliği elde edecek sporcu Teknofest’te düzenlenecek Dünya Drone Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. Ayrıca final yarışında dereceye giren ilk 3 sporcu da Türkiye Drone Millî Takımına seçilerek ülkemizi 2023 yılında düzenlenecek uluslararası yarışlarda temsil edecek.

20 farklı ilden 48 lisanslı sporcunun katılım sağlayacağı, Kastamonu’da düzenlenecek ön eleme yarışının ardından etap yarışları Sinop’ta 1-3 Temmuz tarihlerinde, Artvin’de ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Türkiye Drone Şampiyonası final yarışı ise 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleşecek. Karadeniz sahillerinde rüzgâr gibi esecek Drone Şampiyonası’nda, şampiyonaya katılan pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı araçlarla yarışmaya özel olarak hazırlanan parkurda mücadele edecekler. Hız ve manevra kabiliyeti yüksek, tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçların yer aldığı şampiyonada birincilik ödülü 15 bin TL, ikincilik ödülü 10 bin TL, üçüncülük ödülü de 5 bin TL olacak. Teknofest kapsamında 5 yıldır düzenlenen ve teknoloji tutkunlarının ilgiyle takip ettiği yarışmada sporculara para ödülünün yanı sıra konaklama, uçak bileti, yemek ve servis imkânları da sağlanacak.

 “ TÜM VATANDAŞLARIMIZ DAVETLİDİR”

 

Kastamonu Valiliği tüm vatandaşları yarışmayı izlemeye davet ederken yapılan açıklamada; “ Türkiye Drone Şampiyonası ön eleme yarışmaları Kastamonu'da. 2022 Teknofest kapsamında 11-12 Haziran tarihleri arasında, Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent kampüsünde gerçekleşecek olan, Türkiye Drone Şampiyonası ön eleme yarışmalarına tüm halkımızı ve drone tutkunlarını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum