Kastamonu antrenörlerini yetiştirecek;

Kastamonu antrenörlerini yetiştirecek

TÜFAD Kastamonu şubesi öncülüğünde, ilimizde düzenlenecek olan ‘TFF Grassroots-C Cengiz Aygün Antrenör Eğitim Programı Açılış Töreni’ açılış programı gerçekleştirildi....

Gazi Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış törenine, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve İl Özel İdaresi Kulüp Başkanı Nida Sinsi, Kastamonu ASKF Başkanı Adem Keloğlu, Kastamonu TÜFAD Şube Başkanı Selim Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile antrenör adayları katıldı. 

ASRAK: “SPORCU YETİŞTİRMEK ÖNEMLİ, ANTRENÖR YETİŞTİRMEK DAHA ÖNEMLİ”

Törende açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, antrenör yetiştirmenin önemine vurgu yaparak; “Kastamonu ilimiz, 19 ilçeli bir il. 19 ilçemizin birçoğunda spor tesislerimiz eksikti. Bilhassa afet sonrası, Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ilçelerimizdeki tahribattan sonra, onları iyileştirme çabalarına başladık. Ben her zaman şunu söylerim: Tesisler yapılır, ekonomik imkanlar bulunur, yapmak önemli değil, yaşatmak daha önemli. Bunu da yaşatacak olan sizlersiniz, kulüplerimiz, kulüplerimize destek olan arkadaşlarımız, sponsorlarımız ama en önemlisi her şey antrenörde bitiyor. Birçok ilçemizde tesislerimiz birer birer hizmete giriyor. Pınarbaşı ilçemizde çok güzel bir sahamız devreye girdi. Hanönü’de, Bozkurt’ta Abana’da yenileniyor, bu yıl içerisinde devreye girecek. Biz burada bölgesel ligde ve birinci amatörde oynayan sporcularımızın yüzde sekseninin yerli olmasını istiyoruz. Kastamonu’dan yetişen çocukların buralara gelebilmesi ve buralardan da üst liglere gidebilmeleri için temelleri burada atılıyor. Sporcu yetiştirmek önemli ama en önemlisi bence antrenör yetiştirmek. Biz Kastamonu’dan yetişen çocuklarımızı omuz verip, ileriye taşımak ve futbolda marka şehir haline gelmek istiyoruz. Spor diyince zaten futbol bir tarafta, sporun bütün branşları bir tarafta, ülkemizin ve dünyanın futbola olan ilgisi ortada. Bu noktada şöyle bir şey var, Atatürk’ün söylediği; ‘Zeki, Çevik, Ahlaklı’, arkadaşlar futbolda bazen bir bakıyoruz birisi hırçınlık gösteriyor, sonra bir bakıyoruz antrenörümüzün tahrik ettiğini gördüğümüzde, sporun birleştirici özelliğinin kaybolduğu an oluyor. Bir antrenörün ahlakının çocuklarına da, velilerine de herkese yansıması lazım. Bu noktada antrenörlük gerçek manada bir hocalıktır. Sizlerden istirhamım, her noktada önce kendimizi antrene edelim, sonra çocuklarımızı, velilerimizi. Siz dalga dalga yayılan herkesi etkileyen antrenör olun” diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum