“Stant çeşitliliği olmalıydı”;

“Stant çeşitliliği olmalıydı”

Kastamonu’da geleneksel olarak düzenlenen ve bu sene büyük bir katılımla 22’ncisi gerçekleştirilen Türk Dünyası Günleri etkinlikleri sona erdi....

Türk Dünyası etkinliklerine katılan vatandaşlar,  memnuniyetlerini dile getirirken eksiklikleri de yansıttı. Türk Dünyası Günleri Etkinliklerine katılan Kastamonulu vatandaş Burak Akgün; “Etkinlikler bu sene gerçekten profesyonel bir etkinlik olmuş.  Eksiklik noktasında tek sıkıntı stantlar yetersiz kalınmış, daha fazlasını beklerdim

“HALKIMIZIN BU KADAR DUYARLI OLMASI ÇOK GÜZEL”

22’nci Türk Dünyası Günleri etkinliklerine katılan Kırım Türkleri Dernek Başkanı Zeynegül Canlıyangül Algül, etkinlikle ilgili görüşlerini şöyle aktardı;  “22. Türk Dünya Günleri etkinliği için Antalya'dan Kastamonu'ya geldik. Etkinlik gerçekten çok güzel, hem organizasyon hem sanatçılar... Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Halkımızın bu kadar duyarlı olması çok güzel.”

“MÜSLÜMAN TÜRK DEVLETLERİ OLARAK BİR ARADA OLMAMIZ BİZİ DAİMA GÜÇLÜ KILACAK”

Türk Dünyası Günleri Etkinliklerine katlan Kastamonulu vatandaş Hasan Kökçü, etkinliğin güzel olduğunu vurgulayarak; “Türklerin bu birlikteliği geç alınmış bir birleşme. Aslında daha önceden yapılması gerekiyordu. Kastamonulu birisi olarak bu etkinliğin burada yapılması bize gurur veriyor. İnşallah kısa zamanda birbirimizi anlayan ülkeler olarak, kardeşler olarak bir araya gelir ve her konuda bir araya gelip kendimizi dünyaya daha farklı şekilde, güçlü bir şekilde ispat edebiliriz. Bizim birlikteliğimiz, güçlülüğümüz diğer ülkelere bir nebze de olsun çekinceler oluşturacak diye düşünüyorum. Güçlüyüz, Türk'üz. Müslüman Türk devletleri olarak  bir arada bulunmamız bizi daima güçlü kılacaktır. Bu etkinliklerin ilerde daha samimi, daha birleşmiş bir şekilde devam etmesini yürekten diliyorum. Kastamonu’nun, bu tarz etkinliğe ev sahipliği yapıyor oluşu ayrıca gurur verici. Aynı zamanda Kastamonu'nun tanıtılması açısından da önemli. Türk Cumhuriyeti'ne, ülkemize savaşlarda verdiği katkıdan dolayı Kastamonu'nun yerinin başka olduğunu düşünüyorum. Bu etkinliklerin birleştirici olması, insanların bir arada din, dil, ırk fark etmeden, kardeşçe bir araya gelip eğlenmesi çok güzel. Bunları ilerleyen zamanlarda daha çok fark edeceğimizi umuyorum. 'Türkiye Cumhuriyeti olarak şu zor günlerde birliktelik sergileyebilmemiz her şeyi başarmışız anlamına gelir” dedi.

“DAHA GENİŞ BİR ALANDA YAPILMASINI İSTERDİM”

Türk Dünyası Günlerine katılan bir diğer vatandaş Dilber Sarı ise; “Başka Türkiye Cumhuriyetlerini tanımak açısından, başka Türk Cumhuriyetlerinin de olduğunun farkına varmak, kardeşliği geliştirmek, güzel ilişkileri geliştirmek adına çok güzel bir etkinlik olmuş. Kastamonu küçük bir şehir ama çok geniş bir kültüre sahip olmasına rağmen çok iyi tanınmıyoruz. Bu şekilde bizi yanlış tanıyanların daha doğru bir şekilde kültürümüzü tanıyacaklarını düşünüyorum.  Etkinlik programına bakıldığında yerel kıyafetleri, dans gösterileri ilgi odağım oldu ama diğer konserlerde güzel. Sadece izleme açısından daha sağlıklı daha geniş bir alan olmasını isterdim."

“STANTLAR YETERSİZ KALMIŞ, TEK EKSİKLİK BUYDU”

Türk Dünyası etkinliğine katılan vatandaşlardan Burak Akgün de etkinliklerle ilgili şu ifadeleri dile getirdi; “Türk Dünyası Türk coğrafyasının, Türk birliğinin birleşmiş olduğu yer, Azerbaycan'dan Türkiye’ye, Kırgızistan, Afganistan tüm Türk Dünyası Turan birliği, kızıl elma dediğimiz çatı altında inşallah toplayacağız. Kastamonu milliyetçi bir kesim, Türklük dendiği zaman Kastamonu da sayılı illerden birisidir. Eski topraklarda da Candaroğlu beyliği, İsfendiyaroğlu beyliği olsun buralar Türk birliğine daha yakın. Etkinlikler bu sene gerçekten profesyonel bir etkinlik olmuş.  konserler olsun diğer ülkelerden gelen Türk Cumhuriyetleri ile ortak güzel bir çalışma olmuş. Eksiklik noktasında tek sıkıntı stantlar yetersiz kalınmış, daha fazlasını beklerdim” dedi.

“GENÇLERİMİZ DE KASTAMONU'NUN DEĞERLERİNİN FARKINA VARSA ÇOK GÜZEL OLUR”

Etkinliklere katılan vatandaş Nuran Yaylacı ise konuşmasında gençlere değinerek; “Kastamonu'dan soğuyan gençlerimiz de Kastamonu'ya bağlansa, kendi kültürel değerlerimizin farkına varsa çok güzel olur. Türk Dünyası Günleri'nde diğer ülkeleri tanımak açısından çok önemli. Çünkü yeni neslimiz çok fazla çok fazla haberdar değil. Pandemiden dolayı bu tarz etkinlikten çok fazla uzak kaldık. Bu tarz etkinlikler keşke sık sık tekrar etse. Stantlar, giyilen kıyafetler ülkelerin tanıtımı açısından çok güzel olmuş” dedi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum