“Kastamonu’ya teşekkürü borç biliriz”;

“Kastamonu’ya teşekkürü borç biliriz”

Büyük bir katılımla gerçekleşen Türk Dünyası Günleri Etkinlikleri, büyük bir coşkuyla sona erdi. 27 ayrı Türk Cumhuriyeti ve özerk bölgeden gelen misafirler Kastamonu’da ağırlandı....

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen etkinlikler hakkında konuşan bir Türkmen; “Türk Dünya Günleri'ne ev sahipli yaparak 20 ülkeden ve 27 Türk Turan haklarını bir araya getirdiği Kastamonu'ya teşekkürlerimizi borç biliriz” dedi.

“KAN KARDAŞLARIMIZLA TANIŞMAK BİZE ÇOK MUTLULUK VERDİ”

İran Türkmenlerinden gelen bir konuk, Kastamonu’da düzenlenen etkinlikle ilgili şu açıklamaları dile getirdi; “Öncelikle çok memnun oldum. Kastamonu bu tarz etkinlikleri yaptığı için ve Türk Dünyasında ki Türkleri bir araya topladığı için çok memnunuz. Bizde İran Türkmenleri olarak kendi ailelerimizi, kendi kültürümüzü Türkiye'de tanıtmak, İran Türkmenleri olarak burada yeni arkadaşlarla, kan kardaşlarımızla tanışmak bize çok mutluluk verdi” dedi.

“ETKİNLİKLER BOYUNCA TÜM ÜLKELERDEKİ İNSANLARLA ETKİLEŞİM İÇİNDE OLDUK”

Türkmenistan’dan gelen bir başka misafir ise; “Hepimizin kardeş olarak, birbirimizle kaynaşmamızı sağlayan çok güzel bir etkinlik oldu. Diğer ülkelerdeki insanların da Türklerin maneviyatına, kültürüne sıcak baktıklarını söyleyebilirim. Etkinlikler boyunca tüm ülkelerdeki insanlarla etkileşim içinde olduk. Diğer ülkedeki insanlar Türk kültürünü benimsediler, bizde diğer ülkelerin kültürlerini benimsedik. En azından yabancı kalmadık ve birbirimizin kültürünü yakından tanımış ve bilmiş olduk. Kastamonu'da böyle bir etkinlikte olmak çok güzel, Kastamonu tarih kokan bir şehir olması, insanların sıcakkanlı olması ve adım attığım her yerin tarihi dokusunun olması çok iyi. Türk Dünya Günleri'ne ev sahipli yaparak 20 ülkeden ve 27 Türk Turan haklarını bir araya getirdiği Kastamonu'ya teşekkürlerimizi borç biliriz” ifadelerine yer verdi.




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum