Köylünün çekim sıkıntısı bitmiyor;

Köylünün çekim sıkıntısı bitmiyor

Hanönü ilçesi Kayabaşı Köyü’nde şebeke sıkıntısı devam ediyor. Köy sakinleri sinyal alabilmek için kimi zaman canını hiçe sayarak yüksek kayalıklara çıkarken, kimi zamanda köylerinden yaklaşık 2 kilometre uzağa gitmek zorunda kalıyor....

Hanönü ilçesi Kayabaşı Köyü’nde şebeke sıkıntısı köylünün canına tak etti. Telefonla iletişim kurmak için 2 kilometre yol yürüdüklerini, yükseklere çıkmak zorunda kaldıklarını dile getiren köylüler, bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

“KÖYÜMÜZE, VERİCİ İSTASYON KURULUMU GERÇEKLEŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren köy sakini Hasan Ekinci; “Köylerimizde cep telefonları çekmiyor. Ailelerimize ana babalarımıza ulaşım sağlayamıyoruz. Evlerimizde hiç sinyal yok. Köyden 1 buçuk kilometre kadar mesafelere çıkarak ancak iletişim sağlayabiliyoruz. Sinyalin bir veya iki nokta çeken yere kadar yürüyerek gitmek zorunda kalıyoruz.Gerçekten çok ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Yıl 1950 değil. 2023’e yaklaşıyoruz herşey gelişiyor, teknoloji daha çok ilerliyor ancak maalesef köyümüzden evlerimizden konuşamıyoruz. Köyümüze verici kurulması gerekiyor. Yetkililerimize sesleniyoruz. Artık bu soruna bir çözüm bulunsun. Yetkililerimizden destek olmalarını rica ediyorum. Köyümüzde,herkes telefonla haber almak, ulaşım sağlamak için bir kaç kilometre yürüyerek yüksek kesimlere çıkmak zorunda kalıyor. Çünkü ancak bu şekilde konuşabiliyoruz. Buradan bütün yetkilerimizden isteğimiz Hanönü İlçemiz Kayabaşı Köyü Mahallerimizin Şebeke sorularının çözülmesini arz ediyorum. Bütün operatör şirketlerimiz de ayrıca buradan sesimizi inşallah duyarlar. Kayabaşı, Çaybaşı mahallelerimiz, Kazukuzu, Melleşler köylerimizde sorunlar aynı. Konuyla ilgili bir araştırma yapılması elzem. Hangi çağda yaşıyoruz.Telefonlarımız çekmiyor. Bir verici istasyon kurulumu gerçekleşmesini istiyoruz. Yıllardan beri aynı sorunlarımız,sıkıntılarımız var. Hadi eskiden bu kadar gelişim yoktu tamam ama şimdi her şeyin çaresini dermanı var yeter ki isteyelim olsun artık bir şeyler” diye konuştu.

ÇEKİM SIKINTISI, MERKEZ İLÇE MUHTARLAR TOPLANTISINDA DA DİLE GETİRİLMİŞTİ

Konuyla ilgili geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Merkez İlçe Muhtar Toplantısı’nda, 3 muhtar söz konusu sıkıntıları belirtmiş, köylerinde yaşanan çekim sıkıntısını dile getirmişti. Kastamonu’ya 10 kilometre mesafedeki Gödel Köyü Muhtarı Satı Harmandaoğlu, toplantıda; “Telefon çekmeme olayı bizim köyümüzde de mevcut. Ben dilekçe verdim ama ilgilenen olmadı. 6-7 muhtar bir dilekçe daha verdik. Telefon çekmeme olayından çokça mağduruz. Bu konuda çözüm bekliyoruz” demişti. Konuyla ilgili toplantıda, çözüm için gerekeli çalışmaların yapılacağı kaydedilmişti.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum