4 kişinin test sonuçları açıklandı;

4 kişinin test sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da maymun çiçeği şüphesi bulunan 4 kişinin testlerinin negatif çıktığını duyurdu....

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları açıkladı: Testler yapıldı ve 4'ünün de test sonuçları negatif çıktı.  Türkiye'de şimdiye kadar hiçbir hastaya maymun çiçeği teşhisi konmamıştır. Kaygıya, “ya ​​olursa” gibi düşüncelere yol açılmamalıdır.

Maymun çiçeği virüsü Belirtileri Nelerdir ?

Hastalık klinik olarak ateş, halsizlik, genel kas ağrıları, deri döküntüleri ve  lenf düğümlerinde büyüme ile kendini gösterir.Çiçek virüsü ile aynı familyadan bir DNA virüsüdür ve onu dünya çapında aşı ile eradike etmiştir. 1980. Suçiçeği virüsü döküntüleri birbirine benzer ancak vücuttaki yeri ve hastalığın seyri farklıdır.

 aşısı sayesinde çiçek hastalığı virüsü  yıllardır görülmemektedir.Maymun çiçeği virüsündeki lenf düğümlerinin şişmesi bu hastalığı diğerlerinden ayırır. Kuluçka süresi, yani enfeksiyondan sonra semptomların ortaya çıktığı süre 714 gündür. Döküntü, ateşin başlamasından 13 gün sonra başlar. Döküntüler gövdeye göre yüzde, kollarda ve bacaklarda daha yaygındır.Lezyonlar deriden (papül) düz ve kabarık bir döküntü (makula) olarak başlar; daha sonra berrak sıvı ile doldururlar ve “kabarcıklar” 

 görünümünü alırlar.Kabarcıkların içindeki berrak sıvı sarımsı  bir sıvıya dönüşür ve "püstül" oluşur.Kabuklar döküldükçe püstüller, kabuklar ve  lezyonlar kaybolur.Bu süreç genellikle 24 hafta sürer ve kendi kendine iyileşir.Maymun çiçeği virüsünün bazı Belirtileri vardır. vücudun farklı bölgelerinde ortaya çıkar. İlk tanıma belirtileri yüksek ateş, baş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrıları ve şişliktir.Ateş yükseldiğinde vücutta  kızarıklık ve kaşıntılar görülmeye başlar. Bu genellikle yüzde başlar ve daha sonra vücudun diğer bölgelerine yayılır. Genellikle avuç içlerinde ve ayak tabanlarında yaygın olarak görülür. Kaşıntı son derece rahatsız edici veya ağrılı olabilir.Öte yandan, bu kaşıntılı süreç geçtikten sonra ayak tabanlarındaki ve avuç içlerindeki yaraları kabuk bağlayabilir ve kaybolabilir.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum