32 yatırımcıya çapa makinesi;

32 yatırımcıya çapa makinesi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde, Doğanyurt ilçesinde, üretime yönelik makine ekipman alımı projeleri kapsamında, almaya hak kazanıp sözleşme imzalayan 32 yatırımcıya çapa makineleri törenle teslim edildi....

Pazar yerinde yapılan teslim törenine;  Doğanyurt Kaymakamı Hilal Kızılkaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ziraat Odası Başkan Necati Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Osman Tosun, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sinan Çelebican, Sivil Toplu Kuruluşu Temsilcileri, Kurum Amirleri, teknik personel makine teslim alacak olan yatırımcılar ve yakınları katıldı.

TANRIKULU; “PROJE TAMAMLANDIĞINDA 402 BİN 879 TL HİBE DESTEĞİ ÖDENECEK”

Programın açılış konuşmasının ardından; İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu konuşmasında; “Bakanlığımızca, kırsal kalkınma yatırımları 2007 yılından bu tarafa hibe desteği programı uygulamakta çiftçilerimiz ve yatırımcılarımız her yıl bu programdan faydalanmaktadır. İlimizde her geçen yıl proje sayımız artarak devam ediyor. Geçen yıl bu konuda 217 yatırımcımız ile sözleşme imzalanmış. Bu yıl ise 655 projemiz Bakanlığa gönderildi ve kabul edilen bütün projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu gün ise Doğanyurt ilçemizde uzun yıllar aradan sonra ilk defa 32 üreticimize bölge tarımı için çok önem arz eden çapa makinesi dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında yatırımcılara proje tamamlandığında 402 bin 879 TL hibe desteği ödenecektir.

“KESTANE ÜRETİMİNDE İLK 3’TEYİZ”

Tanrıkulu, Doğanyurt ilçesinin kestane üretimi konusunda da önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak; “Biz Türkiye'deki kestane üretiminde ilk üçteyiz. 14 bin hektar kestanemiz var. Bunun 4 bin hektarı sırf kestane ormanı ama maalesef kestane işleyen tesisimiz yok. Bu konu önemli, demek ki sahilde kestane işleyen bir tesis yaptığımızda bunu bakanlığımız destekleyecek ve çiftçimiz kazanacak” dedi.

“ALAN BAZLI DESTEK MİKTARI YAKLAŞIK 8 MİLYON TL CİVARINDA”

Kastamonu’da 80 bin dekar fındık ekim alanı olduğunu belirten Tanrıkulu, şöyle devam etti; “İnebolu, Abana, Çatalzeytin, Doğanyurt, Cide Bozkurt'ta bunun 47 bin dekarı bizden alan bazlı destek alıyor. Alan bazlı destek miktarı yaklaşık 8 milyon TL civarındadır. Doğanyurt ilçemiz fındık alanı ve üretiminde başı çekmektedir. 15 bin 219 dekar alana 2 milyon 587 bin TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Bu gün makinelerini teslim alacak olan yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyor bol ve bereketli kazançlar temenni ederek bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.”

ALTIN; “BU ÇAPA MAKİNELERİ İŞLERİMİZİ ÇOK DAHA RAHATLATACAK”

Çapa makinesi alan çiftçi Ahmet Altın konuşmasında; “Kırsala bu desteklerin verilmesi son derece önemli, bu çapa makineleri işlerimizi çok daha rahatlatacak, bizlere bu imkânı sağlayan Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Valimize, Milletvekillerimize, İl Müdürümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

KAYA; “ÇİFTÇİLERİMİZİN İŞLERİNİ OLDUKÇA KOLAYLAŞTIRACAĞINA İNANIYORUM”

Belediye Başkanı Ahmet Kaya, her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, toplamda 402 bin Türk Lirası tutarında desteğin yatırımcılara verileceğinden mutluluk duyduğunu kaydetti.  Başkan Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu destekler çok faydalı. İlçemizde özellikle kestane, fındık ve kestane balı üretimi çok yaygın. Bu durumdan da oldukça memnunuz. Bugün teslim edilen makineler, çiftçilerimizin işlerini oldukça kolaylaştıracağına inanıyor bol ve bereketli kazanç elde etmelerini temenni ederek herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KIZILKAYA; “ÇİFTÇİLEİRMİZ, HER ZAMAN İÇİN YAPTIKLARI ÜRETİMLE BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ”

İlçe Kaymakamı Hilal Kızılkaya da Tarım ve Orman Bakanlığının Makine ekipman hibe destek programından, ilçe çiftçilerinin faydalanmasından dolayı memnunluğunu dile getirerek, çiftçilerin yeniliğe açık olması ve artık geleneksel yöntemlerden yeni teknikleri kullanarak, üretim anlayışını geliştirme konusunda büyük bir gayret gösterdiklerini kaydetti. Kaymakam Kızılkaya, sözlerine şöyle devam etti; “Çiftçilerimiz kestane, kestane balı, fındık ve balıkçılık üretimi ile geçimlerini sağlıyor. Özellikle kestane ve kestane balı üretimi ilçemiz için çok önemli. Bu ürünlerin üretimin artırılması için gayret gösteriyoruz. Bu ilçe ekonomisinin gelişmesi açısından faydalı olacak. Bugün burada üreticilerimize teslim edilen çapa makinelerinin hayırlı uğurlu olmasını, kendilerine bol kazanç getirmesini dilerim. Bu projeleri hazırlayan çiftçilerimizi tebrik ediyorum. Onlar her zaman için yaptıkları üretimle bizim göz bebeğimizdirler. Çiftçilik mesleği bizim için en stratejik meslektir. Bundan dolayı tüm çitçilerimizi tebrik ediyorum bu projelerin hazırlanmasında,  emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum