‘Sıfır Atık Projesi’ bu kez sahnede;

‘Sıfır Atık Projesi’ bu kez sahnede

Nöbetçi Ekip Sahne Sanatları Tiyatro Eğitmeni Hulusi Sıvacı öncülüğünde ‘Nöbetçi Ekip’ oyuncuları tarafından, Çevre Koruma Haftası kapsamında ‘Sıfır Atık Oksi ve Karbon’un Hikâyesi’ adlı müzikal oyunu gerçekleştirilecek....

Sıfır atık konusunda, çocukların eğitimlerine yardımcı olmanın amaçlandığı etkinlik,  7– 12 yaş arası çocuklara yönelik olacak ve Halk Eğitim Merkezinde Pazar günü saat 13.00’da gösterime sunulacak. Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kampüsü’nün, Dünya Çevre Günü’nde çocukların tiyatro oyununu ücretsiz izlemeleri için destekleyici kuruluş olduğu açıklandı.

“SIFIR ATIK PROJESİ, İNSANLAR İÇİN SON DERECE EHEMMİYET ARZ EDEN BİR HUSUS”

Hulusi Sıvacı projenin amacı ve geneli itibariyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “Sıfır Atık Projesi, gelecek nesilleri düşünen insanlar için son derece ehemmiyet arz eden bir husustur! Bu husus; sadece gelecek nesillere güzel bir dünya bırakabilme çabası değil, şu anki medeniyetimizin karakterini betimler niteliktedir. Atıkların ayrıştırılması, gezegenimizde yaşam süren tüm canlıların yaşam kalitesine etki etmektedir. Bu sezon ve gelecek sezon için sıfır atık konusunda, çocuklarımızın eğitimlerine yardımcı olmak amacı ile ‘Oksi ve Karbon’un Hikâyesi ‘ adlı müzikali tercih ettim. Nöbetçi ekip, söz konusu eseri sahneleme kararı aldı. Hatta 28 yıl boyunca yaptığı gibi hayatlarında hiç tiyatro izlemeyen köy okullarına ulaştırmayı hedefine koydu. Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kampüsü, emsal teşkil eden hassasiyeti ile eseri, 05 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çocukların ücretsiz izlemeleri için destekleyici kuruluş oldu. 7 – 12 yaş tüm çocuklarımızı 05 Haziran 2022 Pazar günü, ‘Sıfır atık Oksi ve Karbon’un Hikâyesi’ adlı eserimizi izlemek üzere, ekip arkadaşlarımla birlikte, saat 13.00’te Halk Eğitim Merkezine bekliyorum” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum