Kastamonu yeni seslerini arıyor;

Kastamonu yeni seslerini arıyor

Kastamonu Sanat Kurulu Başkanlığı tarafından ses yarışması düzenleniyor. Kastamonu Merkez ve 19 ilçeyi kapsayan “Sahne Senin, Mikrofon Senin” yarışması 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlayacak.Yarışma Ağustos ayı içerisinde tamamlanacak....

Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur, düzenleyecekleri şarkı yarışması hakkında yaptığı açıklamada;  “Kastamonu Merkez ve ilçelerinde yeni sesler için yarışma düzenledik, Kastamonu’da yeni sesleri bulacağız. Amacımız Kastamonu’yu sanatla buluşturmak, sanatı Kastamonu’da zirve yaptırmaktır. Bunun da alt yapılarını yapa yapa geliyoruz. Yeni bir proje hakkında çalışmamız devam ediyor, netleştiğinde onu da paylaşacağız” dedi.

Sahne Senin, Mikrofon Senin yarışması ile ilgili olarak Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur ve eşi Başkan Yardımcısı Nazan Cesur, Kastamonu Sanat Kurulu Müzik Hocası Gülcan Kara Erdem ve eşi Serkan Erdem Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Belediye Başkan Yardımcıları Resul Köprülü ve Hamdi Öz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yalçın Güzelaydın ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

CESUR; “KASTAMONU DA SES GETİRECEK, BİR İLK OLACAK PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Yarışma hakkında açıklamada bulunan Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur; “Kastamonu da ses getirecek, bir ilk olacak projeyi hayata geçiriyoruz. Sanat Kurulumuzun özel ve örnek projesi olan Kastamonu Merkez ve 19 ilçeyi kapsayan ‘Sahne Senin, Mikrofon Senin’ yarışmamız 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü startını vereceğiz ve yarışmayı Ağustos ayı içinde de Kastamonu’da final yarışması ile İnşallah tamamlayacağız. Bu projemizin ardından da çıtamızı yükselterek yeni projeleri de bir bir hayata geçireceğiz. Artık Kastamonu için yaklaşık 5 yıldır hizmet vermeye tecrübe ve birikimimizi Kastamonu için harcamaya başladık. İlk projemiz olan Kastamonu Türküleri 1. Albümümüzü ve yönetmenliğini benim yaptığım 18 arkadaşımızla gerçekleştirdiğimiz hemşehrimiz rahmetli İhsan Ozanoğlu’nun yazdığı Çanakkale Türkümüzün, Kastamonu Türkümüzün klipini çektik ve youtubekanalında 2,5 izlenme rekorunu yaşadık. Bunun içinde çok gururlu ve mutluyuz.

“AMACIMIZ SANATI KASTAMONU’DA ZİRVE YAPTIRMAK”

Kastamonu Sanat Kurulu olarak 5 yıldır çalışma arkadaşlarıyla birlikte başarılı işlere imza attıklarını belirten Cesur sözlerini şöyle sürdürdü;  “Yönetmenliğini benim yaptığım 2,5 yıl uğraştığım Şehit Şerife Bacı Belgesel Filminin İstanbul gala gecesinde rekor seviyede Kastamonulu hemşehrilerimiz ve davetlilerimiz katılarak örnek bir çalışmayı daha imza attık. Şimdi de yeni projemiz olan memleketimiz Kastamonu’da yapacağımız ses yarışması ile Türkiye ve Dünya ilimizi izlemeye devam edecek, ufkumuzu da daha açarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu projeden sonra bir yeni proje hakkında çalışmamız devam ediyor, netleştiğinde onu da paylaşacağız. Amacımız Kastamonu’yu sanatla buluşturmak, sanatı Kastamonu’da zirve yaptırmaktır. Bunun da alt yapılarını yapa yapa geliyoruz. Valimiz Avni Çakır, Belediye Başkanımız Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Yurt, Belediye Başkan Yardımcılarımız Resul Köprülü ve Hamdi Öz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Yalçın Güzelaydın başta olmak üzere çok sayıda kişi katkı ve destek veriyor. Hepsine Kastamonu Sanat Kurulu olarak ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum