Memleket Partisi’nden ‘hazırız’ mesajı;

Memleket Partisi’nden ‘hazırız’ mesajı

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanlığında basın toplantısı düzenlendi....

Parti Binası’nda yaptığı açıklamada konuşan Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Osman Serkan İleri; “Erken seçim olur mu olmaz mı bilemiyoruz, biz her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün örgütlerimizle seçime hazırız. Türkiye’de ses getireceğimizi ve iktidara talip olacağımızı duyurmak isteriz” ifadelerine yer verdi.

Memleket Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu ve Yönetimi, Memleket Partisi Genel Merkez Parti Meclisi Üyesi Eşber Atilla ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Serkan İleri, Memleket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu katıldı.

BAŞESGİOĞLU: “TÜRKİYE’DE OLAN KRİZ İLE DÜNYA KRİZİ ARASINDA 20 KAT FARK VAR”

Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu yaptığı açıklamada, seçime girme konusundaki bütün eksikleri tamamladıklarını belirterek; “Kastamonu’da her geçen gün süre bir önceki günü aratır hale geldi. Bütün esnafları parti ayrım gözetmeksizin ziyaret ettiğimizde, müthiş bir şekilde insanlarda umutsuzluk bezginlik var ve herkes şunu söylüyor ‘Biz nereye gidiyoruz?’ ülkemiz enteresan bir yol izliyor. Bu çaresizliği ve bu 20 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği nokta çok açık. Halkımızın taleplerini bizlerin dile getirmesi görevimiz. Maalesef bütün sivil toplum kuruluşları ve esnaf odaları ve birçok birlik neden suskun ve neden konuşmazlar? Üretici perişan, tüketici perişan. Bu halkın talebini kimler dile getirecek? İlin milletvekili ve yöneticileri aynı şeyleri söyleyip duruyorlar. 15 Temmuz’dan başlayıp dünya krizde diyorlar. Türkiye’de olan kriz ile dünya krizi arasında 20 kat fark var. Geçen yıl 22-23 lira olan şekerin 5 kiloluk fiyatı şu anda 100-114 lira bandında ama şeker de yok. Kastamonu Şeker Fabrikası’nın ürettiği şekerler nereye gidiyor?” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN KALEMLERE HER GEÇEN GÜN ZAM GELİYOR”

Gaziantep’in sarımsak şöleni yapmasıyla ilgili olarak da konuşan Başesgioğlu; “Bizimkiler ne yapıyor uyuyor mu? Taşköprü sarımsağını değerlendiremediler. Rekolteyi bilmedikleri için ürünün fazla üretilmesi sebebiyle fiyatı düştü. Bunun bir standarda koyulması lazım. Altının değeri altındır, bir yıl yüzde 300 aşağı iner bir yıl yüzde 300 yukarı çıkar mı? Türkiye’nin 7 bölgesinde de şu anda gıda sorunu var. Enerji, su, gıda bütün kalemlere her geçen gün zam geliyor. Genel Başkanımız ‘Kıtlık geliyor.’ diyor kimse umursamıyor. Bir önce tedbirlerin alınması lazım ama maalesef ülke gündeminin dışında bir sürü gereksiz şeyler konuşuluyor” dedi.

“DAĞITILAN FİDE SAYISININ 200 BİN HATTA 500 BİNE ÇIKMASI İSTİYORUZ”

Başesgioğlu son olarak Kastamonu Belediyesi’nin 100 bin fide dağıtımını sonuna kadar desteklediğini ifade ederek; “Bunun 200 bin hatta 500 bine çıkması istiyoruz. Üretim yapan herkesin yanındayız. Resmi kurumlarıyla kavga ederek bir sonuç alınmadığı ortadır. Bir an evvel hep beraber el ele vererek bir seferberlik başlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

İLERİ: “ÖRGÜTLENMEMİZİ TAMAMLADIK, SEÇİMLERE HAZIRIZ”

Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Osman Serkan İleri, toplantıda yaptığı konuşmada, kuruluş amaçlarına dikkat çekerken;“ Bundan yaklaşık 1,5-2 sene kadar önce, Kurtuluş Savaşı’nın önemli mihenk taşlarından bir tanesi olan, Sivas’ta Sivas Kongresi’nin yapıldığı şehirde başladığımız, Genel Başkanımız Muharrem İnce önderliğinde başlattığımız hareketimizi, yine bundan yaklaşık 1 sene önce 19 Mayıs’tan iki gün önce 17 Mayıs’ta partileşme adımına soktuk ve Yargıtay’a dosyamızı verdik. Bizim gönlümüzde yatan 19 Mayıs’ta yani Kurtuluş Savaşı’nın, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun’a ayak bastığı ilk gün kurmaktı fakat o gün tatil olduğu için ve resmi kurumlar çalışmadığı için, 17 Mayıs’ta partimizi kurduk. Bir sene içerisinde Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde ve 64 şehrinde 400’ün üzerinde ilçesinde örgütlenmemizi tamamladık. Kastamonu’da bu illerimizden bir tanesi ve aynı zamanda da Kastamonu’nun en büyük ilçelerinde örgütlenmemizi tamamlamış durumdayız”dedi.

“12 TANE TEMİZLİKÇİ ARANIYOR İLANINA 50 BİN KİŞİNİN BAŞVURMADIĞI”

İleri, konuşmasına; “Türkiye çapında da örgütlenmemizi tamamladığımız için aynı zamanda seçimlere katılma hakkını kazandık. Biz bu partiyi neden kurduk? Türkiye’de parti mi yoktu, iktidar mı yoktu, muhalefet mi yoktu? Türkiye’nin durumu malum, ekonomik olarak büyük zorluklar içerisindeyiz, aynı zamanda dış ilişkilerde de büyük zorluklardan geçiyoruz, iktidarın yanlış politikaları sonucunda. Ülkemizin geldiği noktada çıkış yolu göremeyen ve kendi partilerinde de kendisini ifade edemeyen gruplar, bir sürü parti kurdu son zamanlarda. Aylık 50 Lira civarında çocuk yardımı almak için insanlar kilometrelerce kuyruklarda bekliyorlar özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde. İnsanların, çocuklarına bakamadıkları için babaların kendilerini kemerle asmadıkları bir Türkiye için, 12 tane temizlikçi aranıyor ilanına 50 bin kişinin bunların 15-20 Bin tanesinin üniversite öğrencisinin olmadığı bir Türkiye için biz bu partiyi kurduk. Türkiye’de denizlerin müsilaj tutmadığı ve bu müsilajın altında balıkların can vermediği, kadınların sokaklarda katledilmediği, namus ve töre cinayetlerine kurban gitmediği bir Türkiye için biz bu partiyi kurduk. Türkiye’de yaşamış olan ve şu anda yurt dışına kaçmak zorunda olan bir mafya babasının ifşaatlarının milyonlarca kişi tarafından izlenmediği, eski içişleri bakanının marinalara çökmekle suçlanmadığı, eski içişleri bakanlarının oğullarının kokain partileri düzenlemekle, insanları tehdit etmekle ve kadınlara tecavüz etmekle suçlanmadığı, milletvekillerinin on bin dolar karşılığında iş takibi yapmakla itham edilmediği bir Türkiye için biz bu partiyi kurduk. Genel Başkanımız Muharrem İnce önderliğinde bir yılı aşkın süredir böyle bir Türkiye özleminde çalışmalarımıza devam ettiriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde, sınırlarının ve hudutlarının belirlemiş olduğu kuşatılmışlık, bugün ülkemizin her santimetresinde, her karış toprağında yaşanmakta ve yaşatılmaktadır” diyerek devam etti.

“İKTİDARA TALİP OLACAĞIMIZI DUYURMAK İSTERİZ”

Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Osman Serkan İleri; “Türkiye yavaş yavaş seçim ortamına giriyor, bu mevcut iktidar bu ekonomiyi daha ne kadar götürebilir bilemiyoruz. Doların bir gecede 18’lere çıkıp 12’lere indiği bir ülkede bu ekonomi ve bu yaşam standardı daha fazla sürdürülemez. Erken seçim olur mu olmaz mı bilemiyoruz, biz her türlü senaryoya karşı hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün örgütlerimizle seçime hazırız. Türkiye’de ses getireceğimizi ve iktidara talip olacağımızı duyurmak isteriz” diye konuştu.

ATİLLA:“ VATANDAŞLARI DAHA MUTSUZ VE DAHA UMUTSUZ OLDUĞUNU GÖRDÜK”

Parti Meclisi Üyesi Eşber Atilla ise Bozkurt’taki sel felaketini ilk ziyaret edenin Muharrem İnce olduğunu dile getirerek; “Kastamonu’ya büyük bir önem göstermektedir. Genel Merkezimiz de aynı şekilde. İki hafta önce il kongremiz içinde buradaydım. O zamanda da esnafın nabzını tuttuk, Kastamonu’ya aralık ayının sonunda da genel başkanımızla birlikte tekrar gelmiştik. O zaman da esnafla buluştuk. İkisinin arasındaki farkı söylersek o zamanda bu tarafa daha kötüye gitmiş, daha geriye gitmiş, vatandaşları daha mutsuz ve daha umutsuz olduğunu gördük. Hükümet yönetemiyor, iktidar yönetemiyor, muhalefet de bu yönetilememeye karşı bir umut geliştiremiyor. İşte burada önde en önemli olarak Memleket Partisi ortaya çıkıyor” dedi.

“BİZ BURADAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIZ”

Atilla son olarak; “Memleket Partisi Türkiye’de iddialı ve en iddialı olduğu illerden birisi de Kastamonu. Biz buradan milletvekili çıkartacağız. Buradan birinci parti olmaya hedefleyeceğiz ve ondan sonra da burada belediyeyi almayı hedefleyerek yola çıktık. Kadrolarımız buna layık mı layık, örgütümüz bunu yapabilecek güçte mi yapabilecek güçte. Özverili kadrolarımızla yürüyoruz. Bizim arkamızda müteahhit parası, devlet desteği, hükümet desteği yok. Ama inanmış bir kadro ile yürüyoruz. Çünkü cesur yürek Muharrem İnce inanmış, güvenmiş ve arkasından ilerleyen 81 ilde milyonlarca memleket sevdalısı olduğunu biliyorum.  Bu sevdalı arkadaşlarımızla birlikte inandığımız yolda, inandığımız şekilde yürüyoruz. Kastamonu’daki herkesi de Memleket Partisi’ne davet ediyorum. Burada çok nitelikli bir örgüt var” diye konuştu. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum