Kur'an kursu öğrencileri, şenlikte buluştu;

Kur'an kursu öğrencileri, şenlikte buluştu

Kur’an kursları kadim şenliği gerçekleştirildi....

İl Müftülüğü ve Türk Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi’nin ortak düzenlediği Kur’an kursları kadim şenliği programı Cumartesi günü Hasan Doğan Spor Kompleksinde çeşitli etkinlikler yapılarak gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an kursları öğrencileri ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği programda balon uçurma etkinliği ile başlanırken, sahnede danslar, müzik dinletisi, ebru sanatı, boyama, çuval yarışı ve palyoçaların çocukları eğlendirmesi gibi kapsamlı yapılırken aynı zamanda kurulan stantlarda da kermes ziyafeti vardı.

BİLGİÇ: “MUTLU ÇOCUKLAR OLABİLMEK İSTİYORSAK, MUTLU ANNE BABA OLMASI LAZIM”

Açılış konuşmasını yapan ve ekinlik hakkındaki mutluluğunu dile getiren İl Müftüsü Mustafa Bilgiç; “Bugünkü etkinliğimizin adı Kadim Oyunlar Şenliği, ne demek bu; bizim köklerimizde, geleneklerimizde ki oyunların yanı sıra modern dünyada insanın gelişiminden, zihni ve ruhi gelişimine varıncaya kadar, çocuklarımızın gelişimine ortak olmak için bu güzellikleri, Müftü yardımcımız Özlem Öztürk hanım efendinin rehberliğinde, Kur’an kurslarımızdaki bütün hocalarımızın ortak özverisi ile biz bilinci içerisinde gerçekleştirdiğimiz etkinliktir. Bu güzelliği müftü yardımcımız diğer tüm hoca hanımlarımızla istişare ederek, bugün sizin tanıklığınız ve şahitliğiniz eşliğinde bir araya getirmiştir. Şunu söylemek istiyorum, bugün bu çocuklarımızın mutluluğuna ortak olmak, şahit olmak, onların gelişiminde, onların mutluluğunda burada olmak hepimiz için, özellikle anneler ve babalar için çok anlamlı. Onun için bugün evlatlarınızın bu mutluluğuna şahit olmak için, bu sıcakta buraya geldiğinizden dolayı kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Rahmetli Doğan Cüceloğlu derdi ki; ‘Bir insanın ana vatanı çocukluğudur’. Mutlu çocuklar olabilmek istiyorsak mutlu anne baba olması lazım. Burada çocuğunun mutluluğuna şahit olan anne baba ileride mutlu çocuk, mutlu genç, mutlu yetişkin olabilmenin tohumlarını atıyor. Bunu anlayan bu şuur içerisinde olan sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum