Genç Kanatlar Ekibi BursaGUHEM'de;

Genç Kanatlar Ekibi BursaGUHEM'de

Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şubesi Genç Kanatlar Ekibi Bursa Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi’ne eğitim gezisi düzenledi. Burada havacılık bölümünü gezen ekip havacılık konusunda kendilerini nelerin beklediğine dair yeni bilgiler edinmesinin yanı sıra ilk defa uçak simülatöründe gerçek bir pilot deneyimi kazandı....

“ÖĞRENCİLERİMİZ HAVACILIK ADINA YENİ BİLGİLERİ DENEYİMLEYEREK ÖĞRENDİ”

Türk Havacılık kurumu Kastamonu Şubesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “Türkiye'nin ilk uzay havacılık merkezi olan gökmen uzay havacılık merkezine gönderdiğimiz Genç Kanatlar ekibimiz, içerisinde Havacılık Ve Uzay alanında bir çok bölümün bulunduğu merkezdeydi. Ekibimiz, ilk olarak havacılık bölümünü gezdi, kuşların anatomisi ve nasıl taklit edildiğinden ilk uçuş denemelerine, günümüzdeki yüksek teknoloji ile donatılmış hava araçlarından gelecekte havacılık konusunda bizleri nelerin beklediğine kadar birçok alanda yeni bilgiler öğrendiler. Ardından uçak simülatörüne girerek gerçek bir pilot deneyimi kazandılar. Bunun ardından Uzay Teknolojileri bölümünü ziyaret eden ekibimiz, roketlerin çalışma prensiplerinden ilk insanlı uzay yolculuklarına, uzayda yaşam ve bilimsel araştırmalardan uyduların çalışma prensiplerine kadar birçok alanı gezdi. Son olarak ekibimiz, astronomi alanını gezip interaktif sergi düzeneklerini bilim iletişimciler eşliğinde deneyimledi. Tam anlamıyla bu gezinin nefes kesici olduğunu dile getiren öğrencilerimiz kalan vakitlerinde Bursa’da Ulu Camii, Koza Han ve Tophane ziyaretlerinde bulunarak, eşsiz Bursa manzarasını seyretti.Havacılığı küçükten büyüğe herkese aşılamaya devam edeceğiz. ”

Bursa gezisinin ardından Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde konaklayan Genç Kanatlar Ekibi, planör uçuşları, paraşüt uçuşları ve RC uçakları gibi birçok hava araçlarını  izleyip, ardından havacılık merkezi atölyelerini gezerek model uçak yapım aşamalarını inceledi. Hava araçlarını daha yakından tanıma şansı bulan öğrenciler, Kastamonu’ya dönüşten önce Eskişehir’i gezdi. Gezinin ardındanGenç Kanat Ekibi, Türk Hava Kurumu’na ve emeği geçen herkese teşekkür etti. (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum