Nasrullah'ta 'Kara Çorba' ikramı;

Nasrullah'ta 'Kara Çorba' ikramı

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Pınarbaşı Belediyesi tarafından Kara Çorba ikramı yapıldı. Kara Çorba ikramı etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken tenceresiyle gelenler de dikkatlerden kaçmadı....

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile hazırlanan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle, gerçekleştirilen etkinliğin son gününde Pınarbaşı Belediyesi tarafından Nasrullah Meydanı’nda Coğrafi İşaretli Ürün olan Pınarbaşı Kara Çorbası ikramı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, İl Kültür Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu ve AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü katıldı ve aynı zaman da çorba dağıtım aracına binerek vatandaşlara çorba ikramında bulundu.

YAŞAR; “HERKESİN ÇOK SEVDİĞİ BU ÇORBAYI BUGÜN BURADA BİZ İKRAM EDİYORUZ”

Kara Çorba’nın çok faydalı olduğunu vurgulayan Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar; “Türk Mutfağı kapsamında, bugün Kültür Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen bu etkinliğe, bizde Coğrafi İşaretli Kara çorbamızla katılıyoruz. Kara çorba, bizde doğal ortamda kendi halinde yetişen kızamık bitkisini yaklaşık 14-15 saat kaynatılması suretiyle elde edilen marmelat ve bunun yanı sıra köy tavuğu, köy hindisinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan, bir lezzet bir tat ve bu anlamda Coğrafi İşareti alarak herkesin çok sevdiği bu çorbayı bugün burada biz ikram ediyoruz. Tabii Pınarbaşı'nın sadece Coğrafi İşaretli Kara çorbası demeyelim de bunun yanı sıra doğa turizm ile ilgilide Kastamonu’da artık lokomotif konumuna gelmiş, bir ilçeyiz. İlçemiz içinde 3 kilometre yürüyüş yolunun bulunduğu Horma Kanyon’u ile dünyanın derinlikte ikinci büyük kanyonu Valla Kanyon’u ve Ilıca Şelalesi ile doğa turizminde de kendini gösteriyor. İçinde barındırdığı bu doğal güzelliklerle Kastamonu'da lokomotif durumuna gelen Pınarbaşı’mızın Coğrafi İşaretli Kara Çorbasını bugün burada Kastamonululara ikram ediyoruz, tanıtımını yapmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“KASTAMONULU OLMAMA RAĞMEN DAHA ÖNCE HİÇ İÇMEMİŞTİM”

Kara Çorba’nın tadına bakan vatandaşlardan Canan Gümüş; “Daha önce hiç içmedim, ilk defa deniyorum bu çorbayı. Lezzeti bakımından biraz karabiber konusunda yoğunluk var ama gayet güzel. Tavuk detayı çok yakışmış çorbaya. Kastamonu’da yöresel yemeklerimiz çok güzel çok beğeniyorum. Çorba dağıtım aktivitesi de güzel düşünülmüş, çorbamızı tanıtıyoruz bilmeyenler görüyor, öğreniyor verimli gerçekten. Kastamonulu olmama rağmen daha önce hiç içmemiştim, denemiş oldum” diye konuştu.

“UMARIM DAHA SIK OLUR BU TARZ ETKİNLİKLER”

Tuğçe Çelik isimli üniversite öğrencisi ise; “Tadı çok güzel, normal tavuk suyu çorbası gibi rengi siyah, sanırım bu yörenin çorbası. Gayet güzel, farklı bir tadı var ekşiliği var biraz da çok beğendim. Etkinlik de farklı lezzetleri tatmak konusunda çok başarılı. Biz üniversite öğrencileri için de güzel oluyor, farklı lezzetleri tadabiliyoruz umarım daha sık olur bu tarz etkinlikler” dedi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum