'GÖL' Mezunları, iki yıl sonra buluşacak;

'GÖL' Mezunları, iki yıl sonra buluşacak

1993 yılından bu yana her yıl iki defa bir araya gelen Göl Köy Eğitmen Kursu, Göl Köy Enstitüsü, Göl İlköğretmen Okulu, Göl Öğretmen Lisesi, Göl Anadolu Öğretmen Lisesi mezunları, Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır buluşmalarını gerçekleştirememişti....

Göl Eğitim Kurumları Mezunları Vakfı Yönetim Kurulunun çağrısıyla, 27 Mayıs 2022 Cuma günü Kastamonu’da buluşma kararı alan mezunlar; aynı gün Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alayı içinde bulunan okullarını ziyaret ederek, anılarını tazeleyip, hasret giderecek.

 

Yine aynı gün, saat 14.00’te Saatçiler Konağında, 1 Nisan 1938 tarihinde Köy Eğitmen Kursu olarak öğretime başlayan, sırasıyla Köy Enstitüsü, Öğretmen Okulu ve Öğretmen Lisesi adlarıyla 1976 yılına kadar eğitmen ve öğretmen yetiştiren, 2000 yılına kadar da işlevini sürdüren, tarihi dokusunu bugüne dek koruyan okullarının bu yolculuğunu bir sunumla ve “Yolu Göl Köy’den Geçenlere Selam Olsun” adlı fotoğraf sergisini halka açacaklar.

 

Ayrıca, düzenlenecek sunumla, Öğretmen Yetiştirme Düzeni ve Eğitim Programlarının dünü, bugünü ve geleceğini tartışacakları, önerilerle birlikte hazırlanacak tutanağı ilgili kurumlarla paylaşacaklar.

28 Mayıs 2022 Cumartesi günü ise bir rehber eşliğinde Kastamonu merkez ve yakın çevresinin tarihi, turistik yerlerini gezecekler. 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum